I druga nogometna sezona bit će obilježena situacijom oko COVID-19. Prošlogodišnja sezona prekinuta je nakon 17. kola, a ovogodišnja proljetna očito će biti na rubu regularnosti. Naime, mnogi trećeligaški klubovi, a posebice oni kojima su ostale zaostale utakmice jesenskoga dijela, među kojima se nalazi i Đakovo Croatia, neugodno su iznenađeni dopisom koji je stigao iz ureda Hrvatskoga nogometnoga saveza Središta Osijek potpisanom od strane tajnika Željka Bela. Naime, u njemu se utvrđuje da će prema želji većine klubova proljetni dio prvenstva krenuti 27./28 veljače kako je predviđeno i prije uvođenja mjera Vlade i Stožera Civilne zaštite.

To ne bi bio problem da tijekom jeseni nije ostalo nekoliko, točnije četiri zaostale utakmice koje bi se trebale odigrati najkasnije do 3. ožujka. Prema pristiglom dopisu odgođene utakmice Marsonia – Valpovka i NAŠK – Đakovo Croatia trebaju se odigrati 20./21. veljače, dakle za točno deset dana.  S obzirom da su klubovi s desetak dana zakašnjenja krenuli s pripremama i da nisu odigrali niti jednu pripremnu utakmicu doista se postavlja pitanje regularnosti natjecanja.

Prema viđenome, Đakovčani će umjesto pet do sedam pripremnih utakmica (otprilike broj u regularnom pripremnom periodu) odigrati tek dvije što očito neće biti dovoljno za stopostotnu pripremljenost. Osim toga, i tereni i najavljene niske temperature još će dodatno zakomplicirati stvari oko nastavka prvenstva.  Ukoliko dođe do ublažavanja epidemioloških mjera, plenum kluba Treće hrvatske nogometne lige Istok održat će se 17. veljače na kojemu će vjerojatno biti razgovora i o najavljenim terminima odigravanja zaostalih utakmica.

Izvor: DJ Sport/Miro Šola