Grad Đakovo je prijavio projekt za sufinanciranje gradnje punionica vozila na električnu energiju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i ostvario pozitivnu ocjenu te će uskoro krenuti u provedbu projekta koji će rezultirati gradnjom prve brze punionice u gradu Đakovu snage 50 kW na kojoj će se istovremeno moći puniti dva automobila s ukupno tri različita priključka.

Usluga će biti dostupna 0-24, sedam dana u tjednu potpuno besplatno za sve korisnike električnih automobila. Punjenje traje oko 20 minuta, iskustvo korištenja je digitalno, a dostupna je i korisnička podrška non-stop. Ovom punionicom Grad Đakovo se pridružio karti pametnih gradova koji potiču razvoj e-mobilnosti kao ključnog koncepta nisko-ugljične mobilnosti.

“U ovaj projekt ušli smo kako bismo pridonijeli smanjenju emisije ugljikova dioksida, povećanju energetske učinkovitosti te očuvanju okoliša, to je samo jedan od koraka koje ćemo poduzeti s tim ciljem, a koji su ujedno i ciljevi inicijative Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju kojoj je Grad Đakovo potpisao pristupanje. Osim toga izgradnjom punionice za električna vozila se unaprjeđuje turistička infrastruktura tako što će turisti koji imaju električna vozila sada komfornije moći posjetiti naš grad bez straha od udaljenosti do prve punionice za njihova vozila”, kažu iz Grada.

Ovo je tek prva u nizu punionica za električna vozila u Gradu Đakovu koje se planiraju postaviti u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te kroz sredstva iz Europskih fondova.

Izvor: Grad Đakovo