U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće tri osobe su zadobile lake tjelesne ozljede dok je u ostale tri prometne nesreće nastala materijalna šteta.

Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području Belog Manastira i Belišća te po jedna na području PPRP Osijeka i Đakova.

U nadzoru prometa zatečena tri vozača pod utjecajem alkohola

Na području PU osječko-baranjske jučer su evidentirana tri vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 3,08 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,18 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zatečen 61-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 bodova. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 3,08 promila alkohola u krvi. Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Skrivio prometnu nesreću s 2,19 promila

Između Đakova i Dragotina jučer u 12,50 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Naime, 60-godišnjak je upravljao osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,19 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo