Utorak, 18. prosinca

 

17: 30 sati

Dama i skitnica

Upustite se u uzbudljivu avanturu sa nezaboravnim likovima: Dama, ljubavlju razmažena koker španijelka; Skitnica, mješanac zlatnog srca iz siromašne četvrti; Jock i Trusty, Damini najbolji prijatelji; i Si i Am, dvije najprepredenije mačke ikada dospjele na platno.

Redatelj: Clyde Geronimi

Uloge: Peggy Lee, Barbara Luddy

Žanr: animirani

Trajanje: 76 min

 

20:00 sati

Čarobnjak iz Oza

Djevojčica Dorothy živi na farmi u Kansasu, a društvo joj pravi pas Toto. Nakon što zapuše tornado, Dorothy i Toto ne uspiju se sakriti te ih vjetar, zajedno s kućom, odnese u magičnu zemlju Oz. Tamo Dorothy biva pozdravljena kao junakinja, jer je njezina kuća pala na zlu vješticu te ona, obukavši vještičine cipele, kreće u grad Oz, potražiti velikog čarobnjaka koji će je znati vratiti kući. Usput Dorothy susreće Strašila, Limenka i Plašljivog lava i oni joj se pridružuju u nadi da će čarobnjak ispuniti i njihove želje – Strašilu dati pamet, Limenku srce, a Plašljivom lavu hrabrost.

Redatelj: Victor Fleming

Uloge: Judy Garland, Frank Morgan

Žanr: fantastično-glazbeni

Trajanje: 103 min

 

Četvrtak, 20. prosinca

 

20:00 sati

Bitka za Božić

U Cloverdaleu u Massachusettsu živi optometrist Steve Finch (Broderick), koji smatra da nema tog doba u godini koje se može usporediti s božićnim. Mnogo je godina provodio niz toplih i lijepih tradicija koje njegov obitelj – njegova žena Kelly (Davis), kći Madison (Shawkat) i sin Carter (Blue) – više ne mogu podnijeti. Unatoč prosvjedima iscrpljene obitelji, organizirani Steve popunio je kalendar u prosincu davežom – od godišnjega fotografiranja do rituala „ubiranja plodova“ pa sve do pjevanja božićnih pjesama. Odredio je i vrijeme za kupnju, „razmišljanje“ i zimski karneval, koji Steve veselo nadgleda, ali Steveov Božić najednom je uništen kada se ljigavi prodavač automobila Buddy Hall (DeVito) useli u susjednu kuću. Buddy uskoro počinje minirati Stevea i njegova reputacija “Kralja Božića” slabi kada Buddy odluči osvijetliti svoju novu kuću s toliko svjetala da bude vidljiva s ceste. A riječ je o poprilično žaruljica! Mogu li Steve i Buddy objaviti primirje prije negoli svima unište praznike ili će se nastaviti nadmudrivati dok jedan od njih ne pobijedi?

Redatelj:  John Whitesell

Uloge:mDanny DeVito, Matthew Broderick

Žanr: komedija

Trajanje: 93 min

 

Igor Kretonić

Izvor: Centar za kulturu