Naše Đakovo 8. svibnja obilježava Dan Grada, odnosno slavi svoj 779. rođendan. Kao i svake godine za sve Đakovčanke i Đakovčane, sve stanovnike Đakovštine, kao i za sve goste, priređen je višednevni program.

Program započinje u petak, 4. svibnja, 10. sajmom poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva „Đakovo Expo Zlatne ruke“. Sajam započinje u petak, a program traje od 10,00 do 18,00 sati. Sajam također možete posjetiti i naredni dan, u subotu 5. svibnja u istom terminu. Čitav program sajma održava se u zatvorenoj jahaonici i dvorištu Pastuharne.

U petak, 4. svibnja, također će se održati i tradicionalna atletska utrka, koja kreće sa Strossmayerovog trga u 17,00 sati. Nešto kasnije, u 19,00 sati, u Hrvatskom domu, bit će održana izložba u organizaciji Foto kino kluba Đakovo pod nazivom „VOLIM ĐAKOVO“

Program se nastavlja i u subotu, 5. svibnja, a mjesto radnje je opet Strossmayerov trg, na kojemu u 18,00 sati započinje humanitarna akcija „Dobro je činiti dobro“. Akciju će zaključiti koncert Borisa Novkovića i grupe „Reel Time“ koji nastupaju od 21,00 sati, a prije njih nastupa predgrupa „Autobahn“.

Slijedeći dan, u nedjelju, 6. svibnja, s početkom u 15,00 sati, u Hrvatskom domu bit će održana Smotra folklora Đakovštine u organizaciji Saveza KUD-ova Đakovštine.

Na sam Dan Grada, u utorak, 8. svibnja, program započinje u 10,00 sati polaganjem vijenca na gradskom groblju. Nastavlja se svečanom akademijom s početkom u 11,00 sati u Hrvatskom domu, gdje će biti uručena priznanja Grada. U 18,30 program seli u katedralu Svetog Petra, gdje će biti održana misa za Grad i Domovinu.

Našem Gradu želimo sretan 779. rođendan, a svim građankama i građanima Đakova i Đakovštine želimo sretan Dan Grada.

Program pogledajte ovdje dan_grada_djakova_2018_pdf

 

 

Autor: I.K.