Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, danas je proslavio Dies Facultatis – Dan fakulteta. Nakon misnog slavlja u đakovačkoj katedrali, kojim je predsjedao mons. Đuro Gašparović, biskup srijemski, u 11 sati u Dvorani biskupa Mandića (Središnja nadbiskupijska i fakultetska knjižnica) započeo je prigodni program tijekom kojega je održan i akademski čin promocije magistara teologije te diplomiranih teologa, kao i dodjela zahvalnica i godišnjih nagrada.

Uz velikog kancelara KBF-a, nadbiskupa mons. dr. Đuru Hranića, nadbiskupa u miru mons. dr. Marina Srakića, pomoćnog biskupa mons. Ivana Ćurića, roditelje i rodbinu diplomanata, svečanosti su nazočili brojni uvaženi gosti među kojima i zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Robert Francem. U pozdravnom govoru zamjenik Francem je istaknuo važnost KBF-a u Đakovu.

– Preko dvije stotine godina prisutnosti sustavnog odgoja i obrazovanja od Liceja pa do današnjeg Katoličkog i bogoslovnog fakulteta u Đakovu dokaz su trajnosti i opravdanosti uloge Đakova kao biskupijskog i sveučilišnog grada iz kojeg je uvijek dolazio snažan impuls za razvoj školstva u Hrvatskoj, što se najviše osjetilo u vremenu velikog J. J. Strossmayera po kojemu naše Sveučilište nosi naziv, rekao je između ostalog u svom govoru Francem.

Izvor: Grad Đakovo