Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, a potom i otvorenjem novog dječjeg vrtića „Zvončica“, jučer, 24. lipnja, proslavljen je Dan Općine Punitovci . Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Zdenko Perić, a izvješće o radu u prethodnom razdoblju podnijela je načelnica Općine Jasna Matković.

– Najznačajniji projekt koji je dovršen u ovoj godini svakako je dječji vrtić vrijednosti 8 milijuna kuna, financiran sredstvima Europske unije, a koji djeca pohađaju u tri skupine. Doprinos je to djeci i roditeljima u svrhu poboljšanja nataliteta i ostanka obitelji u općini. U tu svrhu Općina svake godine osigurava sredstva za novorođenu djecu, božićne poklone, a financiramo i radni materijal za školarce, školske obroke za sve osnovnoškolce te niz drugih socijalnih mjera. Brinemo i za naše starije sugrađane i one slabijeg imovinskog stanja, a kroz partnerstvo s LAG-om Karašica ostvarili smo projekt vrijedan 2,4 milijuna kuna tijekom kojeg su realizirane brojne radionice, posjete te adaptacija teretane u NK Punitovci. Vodimo računa i o zapošljavanju te je kroz javne radove u ovoj i proteklim godinama uposlen 151 djelatnik, a 27 žena skrbilo je za 164 korisnika u projektu „Snažne žene u Općini Punitovci“. Želja nam je svim projektima i ulaganjima stvoriti ugodno mjesto za život svim našim sumještanima – kazala je Matković.

Svečanosti obilježavanja Dana Općine nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Goran Ivanović, zamjenik župana Josip Miletić te drugi uzvanici.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo