U znak sjećanja na veličanstven uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije koja je prošle godine na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila srebro, u brojnim gradovima i mjestima diljem Hrvatske, ali i u BiH te dijaspori, u utorak, 16. srpnja, bit će obilježen Dan zajedništva, ponosa i sreće. Inicijativa za njegovo obilježavanje krenula je od izbornika Zlatka Dalića i producenta agencije Organizatori bez granica, Aleksandra Kovačevića, i to iz Grada heroja – Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a uz Vukovar, u utorak 16. srpnja, proslava Dana zajedništva, ponosa i sreće održat će se i u Iloku, Đakovu, Nijemcima, Bjelovaru, Sinju, Ogulinu, Rijeci, Dubrovniku, Zadru, Vinkovcima, Kostreni, Livnu, Ljubuškom, Grubišnom polju, Vrbovcu, Donjem Miholjcu i brojnim drugim gradovima.

Grad Đakovo i HNK Đakovo Croatia pozivaju sve građane da 16. srpnja ove godine u 18 sati obuku kockaste dresove, kape, zastave i dođu na Trg J. J. Strossmayera. Nakon okupljanja obilježavanje će se nastaviti na stadionu HNK Đakovo Croatije na Pazarištu, a u organizaciji sudjeluju i djelatnice iz projekta „Svi ZAjedno“ – programa „Zaželi“.

Cilj je prikazati kako je Hrvatska doista puna života i koliko smo ponosni na uspjehe naših sportaša koji su, između ostaloga, pridonijeli i međunarodnoj slici Hrvatske kao malene, ali iznimno uspješne sportske nacije.

Izvor: Grad Đakovo