Danas u 11 sati održana je još jedna konferencija za medije Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije te donosimo najnovije informacije vezane za epidemiološku situaciju na ovim prostorima.

U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije učinjeno je 147 testiranja, a od toga imamo 6 novooboljelih osoba. Dvije osobe su iz Našica, jedna iz Osijeka, Marjančanaca, Popovca i iz Švajcarnice.


Ukupan broj pozitivnih na koronavirus u Osječko-baranjskoj županiji sada iznosi 136; hospitaliziranih je 12, jedna osoba je na respiratoru. Od sinoć u našoj županiji pozitivno je i jedno dijete. Riječ je o djetetu iz Dječjeg doma Klasje iz Osijeka o kojemu su brinuli odgojitelji. Prije dva tjedna je prema hitnom postupku izuzeto iz obitelji te je smješteno u dom i testirano na koronavirus. Nalaz je bio negativan, međutim jučer nakon što je dva tjedna dijete bilo u samoizolaciji, ponovno je testirano te je rezultat bio pozitivan na koronavirus. Iz Dječjeg doma Klasje su se pridržavali svih epidemioloških uputa tako da niti jedno drugo dijete nije ugroženo.

U samoizolaciji na području županije nalazi se ukupno 220 osoba.

Policija je izvršila 41 provjeru osoba u samoizolaciji te nije bilo kršenja samoizolacije.

Izvor: Osječko-baranjska županija