Koncertom Zagrebačke filharmonije večeras u 19.30 sati u đakovačkoj katedrali počinje program 19. Strossmayerovih dana. Dirigent je Dawid Runtz, a na programu će se naći djela Edwarda Griega, Blagoja Bersa i Johannesa Brahmsa.

U nedjelju, 23. svibnja u 19.30 bit će održan 6. koncert duhovne glazbe „Vrijeme je žetve milosti Božje“ u Strossmayerovom perivoju. Nastupit će ZM „Veritas“ župe Dobrog Pastira Đakovo, Zbor „Mihovil“ Split te Zvonimir Kalić i Band Noel. Početak koncerta je u 19.30 sati, a u slučaju lošeg vremena bit će održan u dvorani Centra za kulturu (đakovačko kino).

U subotu 29. svibnja u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici u Đakovu s početkom u 11 sati bit će održan znanstveni skup na temu „Pogleda na Bosnu i Hercegovinu“. Predavači su dr. sc. Grgo Grbešić i mr. sc. Ivan Zubac, Eldina Lovaš, mag. educ. hist. et philol. croat., te dr. sc. Petar Vrankić.

Istog dana u 18 sati u Muzeju Đakovštine je otvorenje izložbe „Izbor iz zbirke Zlate Lubienski u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti“ te predstavljanje knjige “Zbirka Zlate Lubienski u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti“ autora Ivana Ferenčaka i knjige „Strossmayerova zbirka starih majstora“ autorica Ljerke Dulibić i Ive Pasini Tržec.

U večernjim satima u perivoju J.J. Strossmayera će se održati 7. međunarodni đakovački neo-bop festival „Jazz Vez“. Nastupit će Jazz Continuo – Glazba Boška Petrovića (SLO/HR) i Sterptet (HR).

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo