Općina Drenje općina je u Hrvatskoj i nalazi se u Osječko-baranjskoj županiji. Na istočnim izdancima Krndije i na 15-tak kilometru ceste od Đakova smjestilo se selo Drenje koje je središte općine.

Općina broji čak 12 naselja: Drenje, Kućanci Đakovački, Preslatinci, Pridvorje, Slatinik Drenjski, Paljevina, Bučje Gorjansko, Podgorje Bračevačko, Potnjani, Bračevci, Borovik i Mandićevac.

Povodom Dana Općine, čestitku svojim mještankama i mještanima uputio je načelnik Slavko Dešić:

„Dragi mještani i drage mještanke,

Danas s ponosom slavimo Dan Općine Drenje! Nakon nedavne proslave Uskrsa, kada smo se okupili u duhu zajedništva i obnovili svoju vjeru, sada imamo priliku proslaviti još jedan važan dan za našu zajednicu.

Danas je dan kada osjetimo ponos što pripadamo Općini Drenje – mjestu koje se, unatoč svim preprekama koje donosi budućnost, neprestano razvija kako bi osiguralo bolji život za sve nas.

Pred nama su izazovi, to je neosporna činjenica, ali vjerujem da ćemo uz međusobno poštovanje, zajedništvo i predan rad na brojnim projektima izgraditi naše mjesto u kojem će svaki stanovnik pronaći svoje mjesto u harmoniji i suživotu.

Svim mještanima i mještankama želim sretan Dan Općine! Neka ovaj dan bude prilika da se prisjetimo naših zajedničkih postignuća i da s optimizmom gledamo prema budućnosti.

Neka vas prati sreća i blagostanje.

S poštovanjem, načelnik Slavko Dešić“

Povodom Dana Općine s početkom u 12:00 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća.

Igor Kretonić
Foto: Općina Drenje