Kako je knjiga (uz psa) čovjekov najbolji prijatelj, prepoznali su u Selcima Đakovačkim i odlučili su kako njihovom selu treba knjižnica. Knjižnica u Selcima Đakovačkim nedavno je svečano otvorena, a s radom započinje danas. Knjižnica će djelovati kao stacionar Gradske knjižnice Đakovo.

Inicijativu za otvaranje knjižnice pokrenula je voditeljica selačkoga KUD-a, Evica Šerfezi, koja je uz pomoć školske knjižničarke, Ankice Karakaš Radošević te uz podršku ravnateljice Nade Drmić, svoju ideju i  ostvarila.

Knjižnica je svoje svečano otvorenje imala 20. rujna, kada je ondje gostovao poznati književnik, Adam Rajzl.

O samom ustrojstvu i radu knjižnice, ponešto nam je rekla Ana Brataljenović, koja će kao volonterka raditi u selačkoj knjižnici:

„Ja sam uskočila kao volonter. Za početak po sat vremena tjedno pa ćemo vidjeti kako će ideja biti prihvaćena. Knjiga je dostupna svima, bez članarine i naknada za posudbu. Građa nam sada broji 200-tinjak naslova, a mijenjala bi se kroz 6 mjeseci.  Odnosno, kako je voditeljica Gradske knjižnice, gđa. Anđelka, rekla – blizu smo si pa ako tko od naših velikih i malih zaljubljenika u knjigu bude imao kakvih želja, samo neka sastavim i pošaljem popis pa će nam rado dostaviti što mogu. Danas mi je prvi “radni dan”, baš se veselim i nadam se da moji sumještani dijele oduševljenje!“

Knjižnica je danas od 10:00 otvorila vrata za sve mještane Selaca Đakovačkih, a mi se također nadamo kako će ova hvale vrijedna inicijativa biti prihvaćena te će u dogledno vrijeme broj knjiga u selačkoj knjižnici samo rasti.

Igor Kretonić