SDP-ov kandidat za gradonačelnika Grada Đakova Danko Kočiš u četvrtak je predao kandidature za lokalnu izvršnu i predstavničku vlast Gradskom izbornom povjerenstvu, u društvu kandidata za zamjenika gradonačelnika Vedrana Gorete i Gordane Stjepanović, kandidatkinje na listi za Gradsko vijeće.

„Prije svega, sugrađanima moram zahvaliti što su svojim potpisima podržali našu kandidaturu. Zatim svima želim poručiti da svoj odgovor daju na izborima 16. svibnja i da zajedno izaberemo Đakovo u kojem više neće biti izgovora. U kojem više neće biti uhljebljivanja, u kojem se novci iz javnih sredstava gradskih tvrtki neće trošiti na privatne stvari, u kojem se neće naplaćivati parking dok god se ne riješi problem javnog prijevoza“, poručio je Kočiš te izrazio želju za što većom izlaznošću na lokalnim izborima.

„U ovu kandidaturu ušao sam iskreno, čista srca i čistih ruku, a gradom ću upravljati u partnerstvu i savezu s građanima. Uvjeren sam da će birači prepoznati i podržati promjenu u Đakovu. A onda ćemo zajedno mijenjati sliku našega grada. Ljudi na SDP-ovoj listi predstavljaju novo lice Đakova, bolju i ljepšu sliku našega grada. Listu čine različite dobne skupine, iskusni i manje iskusni u politici i to nam jamči da nijedan segment razvoja nećemo zanemariti“, kazao je Kočiš.

Za kraj je poručio kako ne daje obećanja koja ne misli realizirati te da zaokruživanjem broja ispred njegova imena građani daju svoj glas jednome od njih, čovjeku iz naroda koji je dobro upoznat sa stanjem u gradu te problemima, razmišljanjima i potrebama građana. Ustvrdio je da razloge zašto je grad Đakovo danas tromo, bezidejno i puno afera treba tražiti u činjenici da ga već godinama vode jedni te isti ljudi.

„Došlo je vrijeme da kao čovjek kojemu je dosta izgovora na sva pitanja, uz vaše povjerenje, ponudim odgovore. Vrijeme je pokazalo da vertikale vlasti i kumovske veze nisu odgovori za Đakovo.“

Na službenom Facebook profilu objavljena je danas i lista SDP-a za Gradsko vijeće Grada Đakova:

Danko Kočiš
Vedran Goreta
Gordana Stjepanović
Marija Milanović
Josip Matkov
Ivan Goran Obrubić
Hrvoje Jović
Katica Vukomanović
Sanja Vargić
Dinko Petz
Sanja Bježančević
Zvonimir Krušec
Anđelka Henč
Tomislav Mioč
Aranka Jović Kardo
Mario Vereš
Sabina Birtić
Vinko Rogina
Damir Tomić

Službeno priopćenje za javnost
Foto: ustupljena fotografija