Na svečanoj dodjeli godišnjih nagrada Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije za 2023. godinu, održanoj prošlog vikenda u Osijeku, predsjednik đakovačkog astronomskog astronautičkog društva Orion, gosp. Danko Kočiš nagrađen je poveljom zahvalnosti ZTK Grada Osijeka, te plaketom ZTK Osječko-baranjske županije za svoj rad, izvanredna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak tehničke kulture.

Gosp. Kočiš, kao predsjednik udruge i nacionalni koordinator Svjetskog tjedna svemira za Republiku Hrvatsku koji se održava pod vodstvom Ureda za svemirske poslove Ujedinjenih naroda, ostvario je izvanredan uspjeh u 2023. godini, gdje je s 114 aktivnosti koje je organizirao, vodio, održao predavanja ili koordinirao u Svjetskom tjednu svemira diljem Hrvatske postavio našu državu na 4. mjesto u svijetu, što je do sada najbolji uspjeh udruge kroz sve dosadašnje godine, a i najbolji pokazatelj njegovog rada kroz cijelu godinu.

Zajedno s udrugama iz tehničke kulture dugogodišnji je promotor tehničke kulture u više područja, s glavninom u području astronomije, astronautike, raketnog modelarstva, generalno svemirskih tehnologija, a pokrenuo je i nacionalnu svemirsku edukativnu kampanju u koju se svake godine uključuje sve više škola.

„Kolegi Kočišu želimo još puno uspjeha u daljnjem radu te zahvaliti što je našu Hrvatsku približio makar jedan mali korak bliže beskonačnom svemiru!“, poručuju iz Oriona.

Izvor|Foto: Astronomsko astronautičko društvo Orion