Dan grada Đakova svim sugrađankama i sugrađanima čestitao je i Danko Kočiš, SDP-ov kandidat za gradonačelnika.

Pročitajte njegovu čestitku:

“Grade naš, sretan ti tvoj dan! Kad dobijem priliku imati vlast u svojim rukama, napravit ću od tebe mjesto tolerancije, dostojnog života i mjesto jednakih prilika za sve.

Naše srce Slavonije, Beč u malom… Grad mog rođenja i grad u koji sam od najranije dobi zaljubljen, opčinjen njegovim neopisivim šarmom koji osjeti svaki građanin koji živi u njemu i svaki čovjek koji ga posjeti. Još od malena, kad me je pokojni djed Franjo vodio u šetnje njegovim ulicama, osjetio sam tu silnu, neizmjernu energiju i privlačnost kojom zrači.

Odrastajući, upoznavao sam njegove tajne, njegov šarm, njegove ulice, njegove parkove, zanimljivosti, običaje, kulturu, način na koji svi ti maleni djelići tvore jedan veliki gradski mozaik prepun šarenih boja, opipa, okusa, mirisa, gradskih zvukova, ali i emocija, radosti i veselja. Najvažnije od svega, upoznavao sam njegove ljude – moje drage sugrađanke i sugrađane, mnogobrojne Đakovčanke i Đakovčane koji svome gradu i svojim sugrađanima žele bolje, koji mu udahnjuju život i energiju marljivo radeći i boreći se svakodnevno da naš grad živi i dalje.

Jer grad nije samo puki beton, cigle, malter, drveće i cvijeće, grad je naš dom, mjesto u kojemu se osjećamo ugodno i u kojem smo slobodni živjeti i izražavati se prema drugima – članovima naše gradske obitelji; grad su njegovi ljudi, građani koji svojim življenjem tkaju postojanje i bit ovoga grada te zbog mojih Đakovčana koji mome gradu udahnjuju dušu i ustrajnom željom, nadom i voljom da čuvam svoj dom i svoju gradsku obitelj i pazim na njega – neizmjerno volim svoje Đakovo i ne bih ga mijenjao ni za sva blaga ovoga svijeta.”

Službeno priopćenje za javnost