U SDP Hrvatske na lokalnoj i regionalnoj razini u subotu 27. studenoga održani su izbori za nova vodstva gradskih, općinskih i županijskih organizacija. Tako su izbori održani i u Đakovu te u Osječko-baranjskoj županiji.

U Đakovu je predsjednik gradske organizacije SDP-a postao Danko Kočiš, dok su potpredsjednici postali Gordana Stjepanović i Vedran Goreta.

“Mi smo samo sluge pokorne koji moramo našim sugrađanima biti na usluzi i rješavati njihove probleme. Svojim radom moramo promicati vrijednosti socijaldemokracije, slobode, jednakosti, solidarnosti, pravde i pravičnosti! Tešku smo si zadaću zadali, ali prihvatili smo ju svjesno i odlučno ćemo se uhvatit u koštac rješavanjem problema u našem gradu! Nailaziti ćemo na mnoge probleme i prepreke, ali za jedno ćemo pomažući jedni drugima uspjeti ih sve prijeći i riješiti. Jer jednom kada se odlučimo postići neki cilj, ništa nas neće zaustaviti da do tog cilja uspješno stignemo”, rekao je novoizabrani predsjednik đakovačkog SDP-a Danko Kočiš.

Do promjena je došli i u osječko-baranjskom SDP-u, gdje je nova predsjednica postala Đakovčanka Sanja Bježančević. Za potpredsjednike su izabrani Marko Bogatić i Hrvoje Osrički.

“Hvala svima koji su iskoristili svoje stranačko biračko pravo i hvala svima koji su mi dali povjerenje da u idućem mandatu vodim Županijsku organizaciju SDP-a Osječko-baranjske županije. Velika je to čast i još veća odgovornost.”, poručila je Sanja Bježančević.

Igor Kretonić
Foto: arhiva