Na današnjoj konferenciji za medije ispred zgrade Reichsmann, SDP je predstavio Danka Kočiša, gradskog vijećnika i predsjednika MO Braća Ribar, kao svog kandidata za gradonačelnika.

Osim njega predstavljen je i SDP-ov kandidat za župana, Denis Ambruš.

Predstavljanju su nazočili predsjednik nacionalnog SDP-a Peđa Grbin te predsjednik županijskog SDP-a Domagoj Hajduković.

Domagoj Hajduković izrazio je ponos što predstavljanje mogu odraditi u Srcu Slavonije, a zatim je ukratko predstavio kandidate za koje kaže kako će biti na ponos Đakovu i županiji.

Tražili smo odgovore, a dobivali samo izgovore

Zatim je riječ uzeo kandidat za gradonačelnika Đakova, Danko Koćiš:

“Kao što znate u prošlom mandatu sam bio vijećnik u Gradskom vijeću Grada Đakova, borili smo se za mnoge odgovore, a dobivali samo izgovore. Tako će jedan od prvih projekata kada osvojimo izbore biti upravno-poslovna zona. Kao što znate to je jedna bolna točka cijelog Đakova. Đakovčani pravo na rad nemaju, nego odlaze dalje u tuđinu tražiti svoju budućnost”

Dodao je kako će ovu odluku potpisati već početkom lipnja, a zatim je najavio suradnju s poduzetnicima i obrtnicima te reorganizaciju gradskog odbora za gospodarstvo gdje će uključiti sve predstavnike gospodarstvenika, poljoprivrednika i obrtnika kako bi zajedno kreirali budućnost grada Đakova.

Kao drugu bolnu točku spomenuo je nedostatak javnog prijevoza u Đakovu, a najavio je i ovogodišnje održavanje Đakovačkih vezova, obrazloživši da nema razloga da se oni ne održe, ako su se prošle godine održavali razni drugi festivali.

“Dosta nam je bilo svih izgovora gradske vlasti, tražimo ključne odgovore, zato vas sve pozivam da izađete na izbore 16. svibnja i da zajedno pronađemo odgovore na sva naša pitanja.

Osječko-baranjska županija treba nastaviti tradiciju biskupa Strossmayera

Kandidat za župana Osječko-baranjske županije rekao je kako su u Đakovu da nastave put i tradiciju biskupa Strossmayera na čijem tragu vidi Osječko-baranjsku županiju i u 21. stoljeću. Važnim je istaknuo prikazivanje činjenica i brojki kojih se neki boje i ne prikazuju ih.

Smatra kako mogu vratiti županiju na pravi put kroz četverogodišnji mandat, a to bi učinili decentralizacijom, okretanju gospodarstva ka Dunavu te zapošljavanjem.

Predsjednik nacionalnog SDP-a, Peđa Grbin dodao je kako u svibnju ove godine kreću stvarati novu sliku Hrvatske, sliku koja je uključiva, koja je nekorumpirana, koja brine o stvarnim potrebama građanki i građana.

“Projekt Slavonija” nazvao je lažnim projektom koji se sveo na jedno veliko ništa.

Igor Kretonić

Foto: Danko Kočiš FB