Darko Rundek Kvartet zabavljat će đakovačku publiku 17. kolovoza u Strossmayerovom parku od 21:00 sati.

Karijeru je započeo 70-ih kao pjevač i gitarist, a kasnije i kao autor i skladatelj u legendarnom novovalnom zagrebačkom bendu Haustor koji se prvotno zvao Nagradni bataljon. U Haustoru je većinski pisao tekstove pjesama dok je Srđan Sacher pisao glazbu. Objavili su četiri albuma: Haustor 1981., Treći svijet 1984., Bolero 1985. Tajni grad 1988. nakon kojeg su se raspali zbog nesuglasica u bendu.

U vrijeme zenita popularnosti Haustora završava režiju na Akademiji za dramsku umjetnost u Zagrebu i režirao nekoliko kazališnih i radio drama. Usko surađuje s glumcem Radom Šerbedžijom.

1991. godine odlazi u Pariz gdje uglavnom radi glazbu za kazališne drame. 1997. godine izdaje svoj prvi solo album Apokalipso na kojem je sudjelovalo 30-ak glazbenika. Poslije drugog albuma U širokom svijetu u Francuskoj počinje raditi i snimati Ruke s nekoliko glazbenika što je kasnije rezultiralo projektom Rundek Cargo Orkestar s kojima aktivno nastupa i puni dvorane diljem bivše Juoglslavije, a i šire.

Kasnije još nastupa kao Darko Rundek Trio, a u zadnje vrijeme kao Darko Rundek Kvartet.

Uz Darka Rundeka, na pozornici ćete uživati u izvedbama Ane Kovačić na tenor i sopran saksofonu, ukuleleu, bas gitari i klavijaturama, Mira Manojlovića na akustičnim i elektronskim udaraljkama i Roka Crnića na kontrabasu, bas gitari i gitari.

Igor Kretonić

Foto: Tportal