Središnji dio obilježavanja Dana grada Vrlike i blagdana Gospe od Ružarija, kojem nazoči i delegacija Grada Đakova predvođena gradonačelnikom Marinom Mandarićem, započeo je danas polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na groblju Sv. Petra.

Gradonačelnik Mandarić, ujedno i saborski zastupnik, vijenac je položio s izaslanikom predsjednika Hrvatskog sabora, saborskim zastupnikom Lukom Brčićem. Uslijedila je potom svečana sjednica Gradskog vijeća tijekom koje se prisutnima obratio đakovački gradonačelnik Mandarić naglasivši čvrste veze između dvaju gradova, Đakova i Vrlike, što je 2020. godine rezultiralo potpisivanjem Sporazuma o suradnji i prijateljstvu, a što je u svom govoru istaknuo i gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić.

Da nije riječ o „mrtvom slovu na papiru“ svjedoči uzajamna suradnja na kulturnom polju, pa su se tako Vrličani tijekom 56. Đakovačkih vezova Slavoncima predstavili svojim tradicijskim i gastronomskim programom. Uzvratili su i Đakovčani, koji su početkom kolovoza održali „Đakovačku večer“ u Vrlici, te domaćine i goste počastili poznatim slavonskim delicijama, od kruha s mašću do kulena, domaćeg sira i neizostavnog čobanca. Suradnja se razvija i na gospodarskom planu.

Program obilježavanja Dana grada Vrlike traje do 2. listopada 2022.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo