Ovoga vikenda u našem gradu je gostovala delegacija SPD-a Rothenburg iz njemačkog grada Rothenburg ob der Tauber. U delegaciji su bili Kurt Föster, zamjenik gradonačelnika, gradski vijećnici Bernhard Benz, Stefan Rheis i Günter Schuster, predstavnik Vijeća za nacionalne manjine pri Gradskom vijeću Rothenburga Roberto Mandosi i predsjednik SPD-a Rothenburg, Christoph Rösch.
Njemačku delegaciju ugostili su saborski zastupnik i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Đakovo, Damir Tomić, gradski vijećnik, Danko Kočiš i potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Đakova, Sanja Bježančević, predsjednica Foruma žena, Gordana Stjepanović te članovi Gradskog odbora koji su rado dio slobodnog vremena iskoristili za razmjenu iskustava s njemačkim kolegama.
Delegaciju iz Rothenburga nakon turističkog razgledanja grada, primili su i gradonačelnik Grada Đakova, Marin Mandarić i dogradonačelnik Antun Galić. Njemački SPD-ovci izrazili su želju za suradnjom s našim gradom, kako onom kulturnom i turističkom, tako i gospodarskom. Osim Đakova gdje su posjetili i Dan otvorenih vrata Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo te Državnu ergelu Đakovo, naši gosti iz Njemačke posjetili su i Općinu Stari Mikanovci i Općinu Babina Greda gdje su obišli i industrijsku zonu i gdje su dogovorene neke buduće suradnje, a potom i grad Vukovar.
Autor: G.Đ.