Učenici, nastavnici i ravnateljica Osnovne škole Matko Vuković iz Subotice borave danas u Đakovu u sklopu prekogranične suradnje koju razvijaju sa Osnovnom školom Ivana Gorana Kovačića. Posjet je dio projekta nazvanog “Modernija škola za bolje sutra”, koje su obje škole prošle na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, s ukupnom vrijednošću od 16.252 eura.

Projekt je usmjeren na unaprjeđenje obrazovanja kroz opremanje škola, ali i kroz međusobne posjete i razmjenu iskustava. Dio sredstava dodijeljen je za opremanje obje škole, dok se drugi dio koristi za organizaciju ovakvih susreta.

U sklopu današnje posjete, gosti iz Subotice imali su priliku razgledati najpoznatije znamenitosti Đakova. Prije posjeta Gradskoj upravi, posjetili su i Državnu ergelu lipicanaca, gdje su imali priliku upoznati se s tradicijom uzgoja ovih plemenitih konja.

Zamjenik gradonačelnika Đakova, Antun Galić, izrazio je zadovoljstvo što su obje škole uspjele ostvariti suradnju na ovom projektu te istaknuo kako je riječ o inicijativi koja prvenstveno ima cilj pomoći Hrvatima izvan domovine.

Očekuje se da će ovakvi projekti doprinijeti unaprjeđenju obrazovnog sustava i jačanju veza između škola u Hrvatskoj i regiji, pružajući učenicima i nastavnicima mogućnost da razmjenjuju iskustva i stvaraju prijateljstva prekogranično.

Suradnja između Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića i Osnovne škole Matko Vukovića nastavit će se kroz planirane aktivnosti i daljnje korake provedbe projekta “Modernija škola za bolje sutra”. U pratnji gostiju iz Subotice bio je ravnatelj Goranove škole Josip Drmić.

Grad Đakovo: Službeno priopćenja za javnost
Foto: Grad Đakovo