U sklopu događanja na ARLA-i koja će se odvijati krajem mjeseca predviđen je i piknik u Strossmayerovom parku 28. kolovoza.

Tijekom piknika moguće je sudjelovati u svim aktivnostima koje će se paralelno odvijati u trajanju od 15:00 do 19:00 sati. Nakon toga, u 20:30, slijedi film u sklopu Ljetnog kina koje organizira Grad Đakovo.

Svi su pozvani od kuće ponijeti dekice i prekrivače, nešto za piti ili jesti te poneku igračku, gumi-gumi, društvenu igru, knjigu ili koji drugi sadržaj u kojemu žele uživati na pikniku.

Kao i prošle godine osmišljeno je nekoliko aktivnosti u kojima će se moći sudjelovati, s naglaskom na aktivnosti za djecu i mlade. Izviđači Klasje pridružit će se pikniku sa svojim aktivnostima, učiti djecu kako se slaže šator, Planinarsko društvo Đakovo pokazat će što je slack-line i prezentirati poneku planinarsku aktivnost. Organizirat će se i mirniji kutak za male kreativce, osigurati svakome paket bojica i bojanke, a iz gradske knjižnice stižu priče za najmlađe te zanimljiva igra “Potraga u parku”. Održat će se i radionica oslikavanja kamenja s Anjom Bijelić te turnir u badmintonu uz Ružu Mikešić (Radio Tranzistor).

Svi su pozvani biti sukreatori ovog događaja, osmisliti vlastiti sadržaj ili se pridružiti nekoj od organiziranih aktivnosti.

“Uz sve to – dajmo sve od sebe da ostanemo odgovorni i čuvamo svoje zdravlje i zdravlje svojih sugrađana.  Sve su aktivnosti na otvorenom i pobrinut ćemo se svi zajedno da održavamo preporučeni razmak. Fizička distanca ne znači socijalnu distancu! Vidimo se u parku.”, poručuju za kraj orgnizatori “Piknika”

Igor Kretonić