Danas je u prostorijama Državne ergele Đakovo u organizaciji Ministarstva turizma i sporta održano stručno savjetovanje pod nazivom „Digitalizacija i informatizacija sporta kao alat za poboljšanje sustava financiranja i izgradnje sportske infrastrukture na razini JLPRS“.

Cilj ovog savjetovanja je upoznati predstavnike općina, gradova i županija zaposlenih u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave sa provedbom Nacionalnog programa športa 2019. – 2026. te kroz savjetovanje i primjere dobre prakse dati potporu lokalnom sportu i osnažiti sportske udruge kroz različite izvore financiranja iz državnog proračuna i EU sredstava.

Provedbu Nacionalnog program športa 2019.-2026. predstavio je dr. sc. Krešimir Šamija, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta, koji je istaknuo  važnost unaprjeđivanja stručnih kadrova i sustav upravljanja, a u savjetovanju su iz Ministarstva sudjelovali još Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport, pohvalivši Grad Đakovo kao pozitivan primjer suradnje sa Ministarstvom, dr. sc. Martina Jeričević, načelnica Sektora za potporu sustavu sporta i zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje,  Nataša  Muždalo te Tamara Kujavić iz udruge “Pannonian Challenge”.

Sudionike je pozdravio gradonačelnik Marin Mandarić, istaknuvši da je Grad do sada povećao ulaganja u održavanje sportske infrastrukture te da je sa svojim pripremljenim projektima spreman za apliciranje na EU sredstva u idućem obračunskom razdoblju u kojem su povećane  mogućnosti povlačenja sredstava u odnosu na prošlo financijsko razdoblje. Osim gradonačelnika prisutne je u ime župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića  pozdravio glavni tajnik športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo