Nakon što je Ustavni sud odlučio da se ni osobama zaraženima od Covida-19 ne može uskratiti biračko pravo, Državno izborno povjerenstvo ukinulo je dio upute u kojoj se navodilo kako neće moći glasovati, te odredilo pravila po kojima će glasovati zaraženi koronavirusom.

Zaraženi birači neće moći pristupiti biračkom mjestu, već će prema uputi glasati uz pomoć druge osobe koja će po njihovoj ovlasti i uputi ispuniti glasački listić.

Kad članovi biračkog odbora, obavezno s maskom, rukavicama i dezificijensom, dolaze po pozivu zaraženog birača, sve radnje bit će obavljene ispred ulaznih vrata stambenog objekta u kojem birač ima prebivalište i u kojem se nalazi i to isključivo uz pomoć osobe od povjerenja koja će po uputi tog birača ispuniti glasački listić. Zaraženi birač ne smije imati neposredan kontakt sa članovima biračkog odbora niti sa glasačkim listićem.

Članovi biračkog odbora osobi od povjerenja daju glasački listić koji ta osoba ispunjava sukladno dobivenoj uputi zaraženog, nakon čega osoba od povjerenja presavija glasački listić, stavlja ga u posebnu omotnicu, zatvara je i predaje članovima biračkog odbora.

Članovi biračkog odbora morat će dezinficirati rukavice prije i poslije svakog posjeta biraču. Kad se vraćaju na biračko mjesto ulaze s maskom, dezinficiraju ruke/rukavice i omotnicu s glasačkim listićem i sav drugi izborni materijal predaju predsjedniku biračkog odbora, skidaju maske i rukavice, odlažu ih u vrećicu u kanti za otpatke i dezinficiraju ruke.