PRVA B HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA ISTOK

3.KOLO

ĐAKOVO – VALLIS AUREA 3.:0

(27:25; 25:19; 26:24)

I u trećoj prvenstvenoj utakmici đakovačke su odbojkašice ostvarile pobjedu i tako nastavile svoj uspješan niz. Iako rezultat od 3:0 sugerira laganu pobjedu, to i nije baš bilo tako. U prvom setu vodila se borba gotovo za svaki poen da bi domaće igračice u samoj završnici seta pokazale više koncentracije tako da su došle do konačnih 28:25. Na krilima prvoga seta Đakovčanke su drugi set dobile puno lakše rezultatom 25:19 pa se činilo da je utakmica „prelomljena“. Vodstvo 2:0 u setovima trebalo je samo mirno privesti kraju.

Međutim, Požežanke su u treći set krenule odlično i prijetile da će utakmica otići i u četvrti set. Ipak, u završnici susreta domaće su igračice ponovo podigle razinu svoje igre i s tijesnih, ali zasluženih 26:24 došle do pobjede. Posljednji poen bio je ujedno i najslađi – pobjednički servis Lucije Mrkić.

Ovom pobjedom Đakovčanke su trenutno na prvom mjestu s osam bodova (Vinkovci imaju utakmicu manje). U sljedećem četvrtom kolu (7. studenoga) đakovačke će odbojkašice na gostovanje u m kolu đakovačke će odbojkašice na gostovanje u Belišće kod ekipe koja još nije odigrala niti jednu utakmicu.

Pobjedu za Đakovo ostvarile su: Lana Buršić, Lucija Weh, Ana Zrakić, Neva Bušić, Anela Gajić, Ana Maričić, Ivna-Marija Ćorić, Lucija Mrkić, Maria Tilman, Dorotea Habijanec, Zdenka Babić, Elena Vidović, Josipa Radoš, Lara Posavčević. Trener: Vjeko Barišić.

Izvor: Miro Šola