Večeras je počeo kaštelanski dio kulturne manifestacije 9. Dani Luke Botića, koja se u ponedjeljak nastavlja u našem gradu u sklopu Đakovačkog ljeta. Uvodno će u Rock baru King od 19.30 biti predstavljena drama Luke Jurića pod nazivom “Fata” i književna manifestacija “Dani Muse Ćazima Ćatića”. Slijedi u istom prostoru promocija CD-a Jure Anđelića “Posavina Blues” i otvorenje izložbe karikatura Zijada Terzića Zije. Uglazbljenu Botićevu pjesmu “Tri muke bjeguncima” izvest će u glazbenome dijelu Duo AH – Josip Molnar i Sanja Hajduković.

U srijedu (22. kolovoza) u 10 sati na grobove đakovačkih književnika Luke Botića, Nikole Tordinca i Jurja Tordinca na Gradskom groblju bit će položeni vijenci, a pola sata kasnije u Spomen muzeju biskupa Strossmayera, u akademskom duhu, najavljen je program “Luka Botić i usmena književnost: Žene koje su rekle ne”, predstavljanje Drugog zbornika Botićevih dana, projekta “Urbani šokci” i Zbornika Urbani šokci 13, a naposljetku i knjige Ivice Đuroka i Đure Šarošca “Baranjski šokci – Šokci u Mađarskoj”. Sva su spomenuta zbivanja u Muzeju otvorena za javnost.

O Botiću će biti riječi i u utorak (21. kolovoza) u Subotici u Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Organizatori su manifestacije Udruga Opor-Botići iz Kaštela i Đakovački kulturni krug, a pokrovitelji Grad Kaštela, Grad Đakovo i Osječko-baranjska županija.