DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA – ISTOK

1.KOLO
ĐAKOVO – OLIMP INSPEKT-ING 92:67

(27:20; 18;16; 22:17; 25:14)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 50. Suci: Filip Lipovac (Slavonski Brod), Boris Knez (Požega) i Luka Pongračić (Slavonski Brod).

ĐAKOVO: Škrinjarić 16, Kelava, Miholjek, Matej Češkić 24, Ćorić 12, Lončarić, Namjesnik 10, Pavlović 5, Mihovil Češkić, Turalija 15, Kšan 6, Karlović 4. Trener: Marijan Petrović.

OLIMP INSPETK-ING : Greganović, Filipović 15, Pehli, Kurepa 2, Vincetić, Špehar 13, Mamić 6, Vedriš 11, Tomljenović 11, Pšihistal 8. Trener: Marko Mandić.

Napokon je krenula i drugoligaška košarkaška liga na Istoku. Đakovački su košarkaši upisali prvi pobjedu protiv mladih „brokera“. Od samoga početak domaći su košarkaši kontrolirali utakmicu i već u deset minuta najavili svoju pobjedu.

Mladi igrači Olimpa držali su kakav-takav rezultatski priključak, ali niti jednoga trenutna nisu ugrozili đakovačku pobjedu. Prva četvrtina završila je s plus sedam (27:20), u tom periodu „malu školu košarke“ održali su Filip Škrinjarić i Matej Češkić, obojica s ubačenih 10 poena. U drugoj četvrtini bila je primjetno malo opuštanje domaće momčadi tako da su gosti držali egal (18:16). U osječkim redovima najzapaženiji pojedinac bio je Špehar.

U trećoj četvrtini trener Marijan Petrović miksao je petorke, ali i dalje održavajući stečenu prednost. U napadačkom dijelu svoju je minutažu iskoristio Dinko Ćorić koji je na kraju ubacio 12 poena te mladi Namjestnik s nekoliko preciznih šuteva za tri poena. Naravno svoj doprinos dali su i iskusni Škrinjarić sa 16 i centar Turalija koji je dodao 15 poena.

Do kraja utakmice Đakovčani su iz minute u minutu povećavali svoju prednost koja je na kraju iznosila plus 25.

Prvi bodovi su upisani, a sada slijedi gostovanje u Osijeku gdje ih očekuje Košarkaška akademija Osijek.

Izvor: Miro Šola