KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA – REGIJA ISTOK

1.KOLO

POŽEGA – ĐAKOVO 66:86

(20:25, 16:16, 16:26, 14:19)

Požega – Sportska dvorana Tomislav Pirc, Požega. Gledatelja: 50. Suci: Boris Knez (Požega), Kornelija Lombard (Slavonski Brod) i Filip Lipovac (Slavonski Brod).

POŽEGA: Kojanović 3, Novak, Aliti, Zelenika, Lovrić 8, Bagarić 3, Jozić 8, Galić 16, Bušić 26, Miletić, Štivičić 2. Trener: Dario Rich.

ĐAKOVO: Dragić, Namjesnik 15, Miličević 20, Matej Češkić 15, Ćorić 4, Lončarić, Pavlović 3, Mihovil Češkić 4, Turalija 15, Karlović 10, Šušak. Trener: Marijan Petrović.

Đakovački košarkaši uspješno su krenuli u Kup Krešimira Ćosića. U prvom su kolu Regije Istok slavili u Požegi i sada čekaju pobjednika susreta Olimp Inspekt-Ing i Županja.

U prvom poluvremenu bila je to izjednačena igra u kojoj su Đakovčani napravili plus 5 u prvih deset minuta igre. U tim trenucima vidjelo se da gosti nisu postigli „radnu temperaturu“ što su iskoristili požeški košarkaši i održavali rezultatski priključak.

Međutim, u trećoj četvrtini Đakovčani su prelomili utakmicu i pobjegli na velikih 15 poena prednosti. U tim trenucima dvojica mladih igrača dala su veliki doprinos: Marin Namjesnik je ubacio pet od šest trica, a u nekoliko kontri učinkovit je bio Ivan Miličević.

U posljednjoj četvrtini đakovački su košarkaši rutinski priveli utakmicu kraju ostvarivši prednost od 20 poena.

Uz odlične Namjesnika i Miličevića svoj doprinos dali su i Matej Češkić i Turalija s 15 poena te Marko Karlović koji je dodao deset poena. U požeškim redovima najbolji Bušić s 26 poena i Galić sa 16 poena.

Trener Marijan Petrović komentirao je pobjedu svoje momčadi: „U prvom poluvremenu malo je „škripilo“ jer se odmah nismo adaptirali na protivnika, ali i nama uvijek neugodnu dvoranu. Ipak, u drugom dijelu sve je sjelo na svoje mjesto: pokazali smo da smo kvalitetniji od domaćina i naša pobjeda čista je kao suza. Posebno sam zadovoljan igrom mladoga Namjesnika kojega smo dobili kao organizatora igre, ali i preciznog strijelca s pozicije trice te Ivana Miličevića koji se vraća u svoju pravu formu. Naravno, tu je i naš iskusni trio: Matej Češkić – Turalija – Marko Karlović. Svi igrači dobili su priliku na terenu i ova nam je utakmica odlično poslužila kao priprema za prvenstvo. Plasirali smo se u drugo kolo, i čekamo novoga protivnika”, zaključio je đakovački trener.

Izvor: Miro Šola