ĐAKOVAČKI SPORTSKI VIKEND

TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ISTOK

16. KOLO – SUBOTA, 15:00 sati

NAŠK – ĐAKOVO CROATIA

Gostovanje u Našicama bit će pravi ispit za nogometaše Đakovo Croatije koji vjeruju da iz Našica mogu donijeti sva tri boda. Ali, trener domaćina Mario Barišić spremio je momčad koja igra borbeno i tvrdo tako da bi ova utakmica trebala proteći u neizvjesnoj igri, a samim time i rezultatom. Nevistić, Grgačević, Ivić, Pongračić dovoljno su iskusni te su odigrali mnoštvo ovakvih utakmica i sigurno će sve učiniti da ostvare uspjeh. To bi bilo poticajno za napredak na tablici jer i Đakovčani se žele priključiti samom vrhu tablice.

ZRINSKI (J) – VIHOR

Slovački derbi uvijek je pun uzbuđenja i neizvjesnosti, a tako bi mogli biti i u subotu na Jurjevskoj Bari. Nogometaši Zrinskoga žele iskoristiti prednost domaćega terena i potvrditi bolji položaj na tablici, a Vihorčani vjerojatno žele popraviti dojam iz jesenskoga dijela prvenstva kada su slovili za jednoga od favorita lige, a na kraju su završili na 14. mjestu. Sve u svemu, u Jurjevcu bi trebao biti praznik nogometa pa će vjerojatno i publika doći i podržati svoje ljubimce. Nogometaši Zrinskoga ne kriju želju da se priključe samom vrhu tablice tako da je pred njima svojevrsni imperativ pobjede.

* * * * * *

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

16. KOLO – SUBOTA, 15:00 sati

ĐURĐENOVAC – SLAVONIJA (P)

NEDJELJA, 15:00 sati

OMLADINAC (J) – RATAR

* * * * *

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ISTOK

12. KOLO – SUBOTA, 19:00 sati

ĐAKOVO – NOVA GRADIŠKA

Đakovački rukometaši s dvije su gostujuće pobjede otvorili proljetni dio prvenstva i tako nastavili pratnju vodećega dvojca (Slatina i NEXE II). U Đakovo dolazi momčad Nove Gradiške koja se nalazi na četvrtom mjestu. Dakle, utakmica koju Đakovčani ne smiju shvatiti olako jer gosti nisu nimalo bezazlena momčad. Ovo kolo dat će odgovor i o tome kako će se rasplesti borba za naslov. U Slatini vodeća momčad dočekuje drugoplasirani NEXE II. U slučaju domaće pobjede Slatinčani praktički već mogu slaviti naslov prvaka, a ako pobjede Našičani tada će se i Đakovčani priključiti borbi za naslov. Jednim okom u Đakovu, a jednim u Slatini.

* * * * * *

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

15. KOLO – NEDJELJA, 19:00 sati

ĐAKOVO – DARDA

Derbi začelja! Đakovčanke s dva boda, a Darda bez bodova. Vjerojatno bi pobjeda domaće ekipe riješila pitanje opstanka, ali toga su svjesne i gošće. Vjerujemo da će mlade đakovačke igračice naći snage i umijeća te upisati pobjedu koja život znači.

* * * * * *

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

14. KOLO – SUBOTA, 19:00 sati

BELIŠĆE – ĐAKOVO

Evo slavonskoga košarkaškoga El Classica. Belišćani su trenutno najbliži osvajanju naslova prvaka (imaju bolji omjer protiv Županje), a Đakovčani osokoljeni s četiri uzastopne pobjede idu po bodove u grad Belišća. Đakovački košarkaši još se nisu odrekli borbe za visok plasman, pobjedom bi se približili drugom mjestu, a u nekoj ludoj kombinaciji mogli bi i do prvoga mjesta. Ali, za to im treba pobjeda u Belišću.

* * * * *

PRVA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – ŽENE

15. KOLO – SUBOTA, 14:00 sati

ĐAKOVO – RIJEKA

Riječanke su apsolutne favoritkinje u susretu protiv đakovačkih kuglačica. Međutim, možda gošće dođu u Đakovo sistemom „lako ćemo“, a domaćim igračicama poklopi su „ludi“ dan. No, realnost kaže da su Riječanke daleko bliže pobjedi.

* * * * *

PRVA B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA SJEVER

17. KOLO – SUBOTA, 17:00 sati

PAKRAC – FORTUNA

Ovo će biti prava prilika da kuglači Fortune pokažu svoju snagu i pobjedom nastave borbu za treće mjesto što bi bio najveći uspjeh u ovom stupnju natjecanja. Međutim, tradicija je na strani kuglača Pakraca koji na svojoj kuglani redovito pobjeđuju Đakovčane. Evo prilike za prekid tradicije.

Izvor: Miro Šola