Đakovački tenisači krenuli su u kvalifikacije za opstanak u Drugoj hrvatskoj teniskoj ligi. Uspješno su napravili prvi korak u kojemu su upisali pobjedu u Vinkovcima. Đakovčani su odlično otvorili meč s tri pojedinačne pobjede. Nakon što je Mario Beljan izgubio prvi set, u sljedeća dva bio je uvjerljiv i s 6:4 izjednačio rezultat na 1:1, a zatim u trećem setu potpuno razbio Željka Ivića s uvjerljivih 6:1.

Tomislav Marijanović napravio je odličan posao te u dva seta slavio protiv Kristijana Ikića. Sa sigurnih 6:3 i 6:1 upisao je drugi momčadski bod i tako Đakovčanke približio konačnom uspjehu.

I Tihomir Hardi bio je siguran protiv Brune Jurića. Đakovački tenisač niti u jednom trenutku svome protivniku nije dao priliku za preokret. 6:2 i 6:2 dovoljno govori o sigurnoj pobjedi Tihomira Hardija. Nakon tri meča 3:0 za Đakovčane. Vinkovčani su ostali u šoku, ali u posljednja dva pojedinačna meča uspjeli su se vratiti i rješenje meča ostaviti za igru parova. U četvrtom meču Ivan Ramčić i tie breaku dobio je prvi set i činilo se da će susret biti riješen već nakon pojedinačnih mečeva. Međutim, vinkovački igrač odigrao je odlično do kraja meča i s 6:1 i 6:4 došao do prvoga vinkovačkoga boda, Mladi Leon Babić Brajko upisao je poraz čime su Vinkovčani došli minimalan zaostatak 2:3.

Ipak, u prvoj igri parova Đakovčani su riješili pitanje pobjednika. Mario Beljan i Tomislav Marijanović bili su bolji od Željka Ivića i Kristijana Ikića rezultatom 6:3 i 6:3.

U posljednjem paru, Vinkovčani su tek ublažili rezultat. Horvat i Amirov bili su bolji od Đakovčana Tihomira Hardija i Ivana Ramčića. Ali, to na kraju nije važno jer Đakovčani nastavljaju kvalifikacije.

U rujnu mjesecu igraju se kvalifikacije za ulazak u drugu ligu, a Đakovčani čekaju pobjednika s kojim će razigravati za ulazak (za đakovačke tenisače opstanak) u Drugu hrvatsku tenisku ligu.

POJEDINAČNI REZULATI:

  • Željko Ivić – Mario Beljan   1:2 (6:4; 4:6;1:6)
  • Kristijan Ikić – Tomislav Marijanović 0:2 (3:6; 1:6)
  • Bruno Jurić – Tihomir Hardi   0:2 (2:6; 2.6)
  • Borna Kraljević Čilić – Ivan Ramčić  2:0 (6:7; 6:1;6:4)
  • David Amirov – Leon Babić Brajko  2:0 (6:1; 6:2)

 

PAROVI:

  • Ivić/Ikić – Beljan/Marijanović   0:2 (3:6; 3:6)
  • Horvat/Amirov – T. Hardi/Ramčić  2:0 (6:1; 6:2)

Autor: Miro Šola