BOGAT ĐAKOVAČKI TENISKI VIKEND

Tijekom vikenda aktivni su bili đakovački tenisači i tenisačice. TK Olimpija organizirao je turnir do 8 i 10 godina, u Vinkovcima je odigrano regionalno prvenstvo Slavonije i Baranje do 14 godina, a u Đakovu je odigrano 8. državno prvenstvo HUT-a – Reibli memorijal.

Teniski klub Olimpija bio je domaćin najboljim slavonsko-baranjskim tenisačicama i tenisačima do 10. godine. Boje đakovačkoga tenisa branio je Ivan Bobetić koji je došao do finala gdje je poražen od Luke Mitrovića rezultatom 4:3 (3) i 4:1.

Na turniru su sudjelovali: Lena Drmić (drugo mjesto u srebrnoj skupini), Ena Barišić (četvrto mjesto u brončanoj skupini.

U konkurenciji djevojčica do 8 godina Tena Kardinal stigla je do zlatne skupine.

Regionalno prvenstvo Slavonije i Baranje odigrano je od 19. do 21. lipnja u Vinkovcima. U muškoj konkurenciji Jakov Tomić, drugi nositelj, stigao je do polufinala. U prvom kolu bio je bolji od klupskoga kolege Luke Ivana Tavića (6:1; 6:3), u drugom je svladao Brođanina Dominika Škrinjarića (6:1; 6:0). U polufinalu je mladoga Đakovčanina čekao četvrti nositelj Mirko Škrinjar. U zanimljivom i izjednačenom meču pobjeda je pripala brodskom tenisaču rezultatom 6:3 i 6:4. Pobjednik turnira je Jakov Rimac koji je bio bolji od Škrinjara rezultatom 6:4 (5); 6:0.

Lovro Juras prošao je prvo kolo pobjedom protiv Marka Ćuje (6:1; 6:0) da bi u drugom kolu upisao poraz od prvoga nositelja Karla Brkića (6:1; 6:2).

U igri parova Đakovčani Lovro Juras i Jakov Tomić došli su do kraja. U prvom kolu bili su bolji od para Andrej Ogrizović/Fabian Ditko (6:0; 6:0). U polufinalu su Juras i Tomić slavili protiv drugih nositelja Mirka i Dominika Škrinjara rezultatom 6:3 i 6:1. Par Marko Peterka i Fabian Ditko predali su đakovačkom paru pobjedu bez igre.

U ženskoj konkurenciji Dora i Anja Belvanović došle su do četvrtfinala. U prvom kolu Dora je bila bolja od Emme Mitrović (6:1; 6:0), a Anja je slavila protiv Ane Jaman (6:0; 6:0). U četvrtfinalu četvrta nositeljica Dea Dunković pobijedila je Doru Belvanović 6:3 i 6:4 dok je treća nositeljica Lara Dominić pobijedila Anju rezultatom 7:6 i 6:1.

Dora i Anja Belvanović nastupile su u igri parova. Nakon pobjede nad drugim nositeljicama Deom Dunković i Ninom Marić (6:3; 6:4) u finalu se đakovački par sastao protiv Lare Dominić i Ivona Riđan. Rezultat je bio 6:2 i 6:0.

Izvor: Miro Šola