DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

POŽEGA – ĐAKOVO 63:90

(10:31; 21:20; 13:24; 19:15)

Požega – Dvorana Tomislav Pirc. Suci: Fran Stefan Andrić (Osijek), Igor Salajić (Osijek) i Josipa Tataj (Čepin).

POŽEGA: Kojanović 13, Abramović 5, Lovrić, Jozić 1, Pisker, Mautner 7, Plešić 10, Bušić 19, Pudić 5, Štivičić 3. Trener: Dario Rich.

ĐAKOVO: Škrinjarić 28, Kelava 3, Lončarić 4, Matej Češkić 11, Ćorić 1, Dragić 2, Namjesnik 11, Pavlović, Turalija 14, Šušak, Karlović 16. Trener: Marijan Petrović.

Đakovački košarkaši autoritativno su prošli kroz Požegu upisavši četvrtu pobjedu u nizu čime su zajedno s BŠK-om iz Slavonskoga Broda jedina neporažena momčad. U derbi susretu četvrtoga kola Belišće je slavilo protiv Županje čime su i igrači trenera Sanjina Kalaice morali u rubriku porazi staviti brojku jedan.

Đakovčani su utakmicu riješili na samom otvaranju kada su poveli s nevjerojatnih 21:0 i time utakmicu riješili bilo kakve neizvjesnosti. Jer Požežani su upravo najopasniji kada u završnicu utakmice krenu u egalu.

Na početku utakmice Škrinjarić je tricom nagovijestio dobru đakovačku izvedbu, a njemu su se priključili Turalija i mladi Namjesnik koji je ubacio šest poena zaredom. Gosti su na prvi odmor otišli s velikih 21 poen razlike. Već tada je bilo jasno da će bodovi u Đakovo. U drugoj četvrtini Požežani su došli do kakve-takve igre i uspjeli su drugu četvrtinu držati u egalu točnije dobiti je s jednim poenom razlike.

Ipak, u trećoj četvrtini Turalija, Karlović i Škrinjarić punili su koš domaćina tako da su Požežani jednostavno bili nemoćni. Do kraja utakmice razlika je narasla na velikih 27 poena.

U đakovačku je pobjedu Škrinjarić je ugradio 28 poena, Karlović 16, Turalija 14, a kapetan Češkić 13 poena. Posebno treba istaknuti mladoga Namjesnika koji je ubacio 11 poena. Treba spomenuti da je trener Marijan Petrović svim igračima dao priliku da oprobaju požeški parket i koševe što je dodatna vrijednost ovoga susreta. U požeškim redovima najučinkovitiji je bio Bušić s 19 poena, Kojanović je dodao 13, a Plešić 10 poena.

Ovom pobjedom Đakovčani i dalje ostaju na prvom mjestu sa svih osam bodova, a u sljedećem petom kolu na svom terenu dočekuju momčad Vinkovaca.

Izvor: Miro Šola