Na nacionalnu estradnu scenu vinula ih je vrlo zapažena obrada Thompsonove balade “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova” 2014., snimljena u povodu njihove pete godišnjice, otkad su poput izdanaka niknule iz kultnoga KUD-a Tena. No, djevojke koje su si ime nadjenule po svome gradu, Đakovčanke, već se danas mogu pohvaliti s uspješnih deset godina djelovanja! Životno su i glazbeno zrelije i odvažnije negoli kada su otkrile “tajnu svjetova” i taman dovoljno iskusne i spremne za svoj, već dovršen prvi nosač zvuka “Teci Slavonijo moja”, koji kane promovirati ove subote 23. ožujka koncertom u dvorani Centra za kulturu od 19 sati.

Surađuju s poznatim imenima

Oko Đakovčanki se još spomenute, za njih prijelomne 2014. okupila vrhunska ekipa glazbenika; producent Tihomir Ivanetić, Krunoslav Dražić na tamburi i zajedno s Tomislavom Radičevićem kao aranžer i tako počinje njihovo ozbiljnije putovanje glazbenim svijetom. Iste 2014. snimaju prvu studijsku pjesmu “Povratak” u izdanju Croatije Records, a u godinama koje slijede redaju se formalne i neformalne suradnje s poznatim glazbenim zvijezdama i tamburašima: Šimom Jovanovcem, Dyacom, Zvonima, Kristalima, Garavima, Vladom Bašićem, Brodskim tamburaškim orkestrom, Tamburaškim orkestrom Općine Semeljci, Matom Bulićem, Cecilijom…

Prvijenac nudi 18 studijskih pjesama

– Na prvijencu “Teci Slavonijo moja” nalazi se 18 folklornih, etno i tamburaških pjesama. Đakovčanke su u svojih prvih deset godina ostvarile brojne suradnje s velikim imenima. S nekima smo surađivale i više puta… Nastupale smo na brojim festivalima i manifestacijama diljem Lijepe Naše, ali i izvan nje. Nezaobilazne su i našim srcima najdraže Đakovački vezovi, Vinkovačke jeseni i Šokačke pisme Županja, kaže Irena Ivkić iz slavljeničke vokalne skupine i podsjeća na još jednu autorsku pjesmu Đakovčanki “Mamin sin“.

ŽVS Đakovčanke, u aktualnom sastavu koji čine: Ivana Škegro, Sanja Totić, Irena Mihaljević, Valentina Čepell, Zdravka Bulović, Maja Sesvečan, Sabina Bogdanić, Petra Kirhmajer i Valentina Mišević, za subotu pripremaju glazbenu večer dostojnu svog malog jubileja, koncert i promociju CD-a, uz slobodan ulaz, goste i prijatelje koji će zapjevati s njima, što ne treba propustiti.

Danijel Geošić