Preslatinci, naselje u sastavu Općine Drenje, koje prema posljednjem Popisu stanovništva ima 135 stanovnika, nema područnu školu, nego sva školska djeca, uključujući i onu razredne nastave, pohađaju školu u susjednim Kućancima Đakovačkim ili u nešto više od 5 kilometara udaljenom Drenju.

Djecu su do sada u školu te iz škole vozili roditelji, što nekada nije nimalo jednostavno uskladiti s poslovnim i ostalim obavezama, a od sada će situacija biti puno lakša jer brigu prijevoza preslatinačke djece do škola na sebe preuzima Općina Drenje.

Neko se već vrijeme planiralo da Općina preuzme na sebe vožnju djece u škole, a sve je realizirano 11. ožujka kada je načelnik Općine Drenje Slavko Dešić u prostorijama Općine potpisao ugovore s roditeljima o prijevozu djece u škole općinskim kombi vozilom.

Znatno će ovo olakšati stvari roditeljima, a svoje zadovoljstvo ne krije niti načelnik Slavko Dešić:

„Ovo je samo jedan u nizu projekata u kojima Općina Drenje pomaže školsku djecu i njihove roditelje. Drago mi je što smo općinsko kombi vozilo mogli staviti u službu stanovnika naše općine i na taj način rasteretiti roditelje svakodnevne obveze prijevoza u školu i nazad. Nakon sufinanciranih obroka, vaučera za knjige, prijevoza srednjoškolaca, stipendija… ovo je samo nastavak ulaganja u školarce i studente te pokazatelj u kojem smjeru želi ići ova Općina.“

Igor Kretonić
Foto: Općina Drenje