Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić nazočio je danas svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Vinkovaca održanoj povodom Dana Grada i blagdana sv. Ilije, njihovog zaštitnika. Sjednici je nazočio i cjelokupni državni vrh, odnosno ministri u Vladi predvođeni premijerom Andrejom Plenkovićem, koji su u Vinkovcima održali i sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, nakon koje su potpisani 1,3 milijarde kuna vrijedni ugovori za 130 projekata na području svih pet slavonskih županija u okviru Projekta Slavonija.

Gradonačelnik Mandarić potpisao je ugovor s Ministarstvom za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. godini vrijedan 668.864,00 kn. Ugovor je gradonačelniku uručila ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Đakovo Ambra Kordić kaže kako će novac biti usmjeren za dovršetak katnog prostora zgrade u Botićevoj ulici, te za postavljanje nove ograde.  – Stavljanjem u funkciju katnog prostora omogućit će se povećanje smještajnih kapaciteta vrtića za tri skupine, ističe ravnateljica Kordić. U planu je opremanje male dvorane, knjižnice i drugih sadržaja. Riječ je o prostoru koji se na postojeću zgradu počeo zidati prije desetak godina i doslovno je riječ o golim zidovima bez ikakvog sadržaja.

Izvor: Grad Đakovo