Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je jučer rezultate Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/ dječjim vrtićima u 2018. godini. Dobra vijest za naš grad je da je Dječjem vrtiću Đakovo odobren projektu u iznosu od 668.864,00 kn

Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima, kako navode u Ministarstvu, koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz ulaganje u projektiranje, izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata, sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša, uređenje vanjskih terena te energetsku obnovu objekata dječjih vrtića.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Đakovo Ambra Kordić kaže kako se trenutno nalaze u projektu energetske obnove zgrade vrtića Vila te da projekt teče po planu provedbe, a završetak radova očekuje 15. kolovoza: „U novu pedagošku godinu planiramo ući s kompletno obnovljenom zgradom vrtića. U ožujku ove godine aplicirali smo na Program podrške poboljšanja materijalnih uvjeta, natječaj je prijavljen zajedno s Gradom Đakovom i Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Prijavili smo dva podprojekta; dovršetak rekonstrukcije vrtića u Ulici Luke Botića, nadogradnju kata, što bi nam omogućilo povećanje smještajnih kapaciteta, a što se pokazalo kao prijeko potrebno, te obnovu dvorišta na istom objektu“, kaže ravnateljica Ambra Kordić.

Sredstvima Programa, kažu u Ministarstvu, pomoći će se jedinicama lokalne samouprave, osnivačima dječjih vrtića u provedbi projekata. Ulaganje u objekte dječjih vrtića pridonijet će poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Sredstva za provođenje Programa osigurana su u „Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2018. godinu i projekcijama za 2019. i 2020. godinu“ (NN 124/17), aktivnost A 788018 – Provedba mjera demografske i migracijske politike.

Izvor: Grad Đakovo