Ove godine Dječji vrtić Đakovo slavi 70. godišnjicu postojanja. Na koji način će ju proslaviti ovisi o epidemiološkoj situaciji.

Za sada je poznato kako će u sklopu obilježavanja u Kući Reichsmann od 24. travnja do 22. svibnja biti postavljena izložba fotografija koja će se moći pogledati svakim radnim danom od 17:00 do 19:00 sati te subotom od 8:00 do 14:00 sati. Kako doznajemo od Ambre Kordić, ravnateljice Dječjeg vrtića Đakovo, na izložbi će se naći mnoštvo fotografija koje su djelatnice godinama skupljale, izvlačile iz spomenica i ljetopisa te koje zorno prikazuju povijest vrtića.

Od ravnateljice smo doznali kako Dječji vrtić Đakovo sprema i Svečanu akademiju koja bi se trebala 11. svibnja održati u Centru za kulturu. Naravno, njezino održavanje ovisi o epidemiološkoj situaciji.

Još jedan, izrazito zanimljiv, način na koji djelatnici žele javnosti prikazat rad Dječjeg vrtića Đakovo su amaterske emisije. U njihovom nastajanju sudjelovali su isključivo djelatnici vrtića, a one su uglavnom povijesnog karaktera. Prva od njih, ako to dopuste uvjeti, trebala bi se prikazati već u subotu.

Igor Kretonić
Foto: ustupljena fotografija