Većina civiliziranog svijeta gleda kako pomoći i pokazati podršku Ukrajini u ovim teškim vremenima, a na to su se odlučili i u Dječjem vrtiću Đakovo.

Odgojiteljice i djeca vrtićke kuće Vila su, u sklopu projekta „Putovanje Europom“, odlučili provesti razne aktivnosti vezane uz Ukrajinu i podršku djeci. Stoga su, prošloga tjedna, bili orijentirani samo na jednu stvar – kako njihovim malim prijateljima iz Ukrajine pokazati da misle na njih i s njima suosjećaju.

Naime, sama ideja onoga što se događalo, potekla je zapravo iz dječje znatiželje i zabrinutosti za svoje vršnjake u državi u kojoj je rat. Dječja pitanja potakla su njihove odgojiteljice da osmisle kako bi mogle animirati djecu na pozitivno djelovanje i jačanje izbora za mir, nenasilje, humanost i solidarnost. Sve to, djeca su izrazila onako kako to samo djeca najbolje znaju – kroz igru i umjetnost.

Dječja volja i maštovitost i, naravno, trud njihovih odgojiteljica donijeli su pregršt divnih trenutaka dokumentiranih fotografijama.

Dječji vrtić Đakovo također se pridružio humanitarnoj akciji Hrvatskog Crvenog križa koja prikuplja materijalnu pomoć za izbjeglice iz Ukrajine. Tako su, zahvaljujući velikodušnosti roditelja djece korisnika i zaposlenika Vrtića, prikupili donacije u vrtićkom prostoru te ih, po završetku akcije, odvezli u prostorije HCK-a.


“Ponosni smo na roditelje i kolektiv Vrtića koji se uvijek rado odazivaju na humanitarne akcije i od srca im hvala za to!”, poručuju iz Dječjeg vrtića Đakovo.

Izvor|Foto: Dječji vrtić Đakovo