Osijek je, 10. svibnja 2018., bio domaćin još jednog velikog sportskog događaja – 17. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Osječko–baranjske županije, koji se održao na terenima Akademije Krpan & Babić. Djeca su se natjecala u pet disciplina – trčanju na 50 metara, štafeti 4×25 metara, bacanju loptice iz mjesta u dalj, skoku u dalj s mjesta te u malom nogometu.

Prijateljskog nadmetanja, ali i prave podrške nije nedostajalo, no svi su se vodili olimpijskim motom – važno je sudjelovati. Ipak, napetost je dosegla vrhunac pri proglašenju najuspješnijih. Naime, ukupan pobjednik 17. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Osječko – baranjske županije je Dječji vrtić Đakovo! Povodom toga, koordinatorica 17. Olimpijskog festivala dječjih vrtića, Sanda Gašić, posjetila je Đakovo 18.5.2018. i uručila pobjednički pehar Dječjem vrtiću Đakovo te je donijela prigodne poklone za djecu.

Na ovoj Dječjoj olimpijadi sudjelovalo je više od 400 djece iz 12 vrtića. Gradski vrtić Đakovo predstavljalo je 40 djece. U kategoriji djevojčica Mia Rajčić osvojila je prvo mjesto u utrci na 50 metara, a Lena Drmić, također, prvo mjesto u bacanju loptice. Odlične su bile i naše Lorena Lovrić, Luna Nikolić, Tena Mandić i Luna Milošević koje su osvojile drugo mjesto u štafeti 4 × 25 m. U kategoriji dječaka Fran Kapetan osvojio je prvo mjesto u skoku u dalj. Marin Punda osvojio je srebrnu medalju u trčanju na 50 metara, dok je Lovro Punda osvojio brončanu medalju u bacanju loptice. Izvrsna je bila i muška štafeta pa su tako Leon Božić, Mateo Fekete, Lovro Krznarić i Petar Staković osvojili drugo mjesto.

Čestitamo našim mališanima koji su se, zajedno sa svojim odgojiteljicama i trenerima Jurici Gavranu i Draženu Davidoviću, tjednima pripremali za ovaj Festival!

Autor: I.K.