Sada je sigurno – u đakovačkom prigradskom naselju Piškorevci gradit će se dječji vrtić. Nakon što je Grad Đakovo u srpnju prošle godine kupio derutne bivše školske stanove u samom centru naselja, gradonačelnik Marin Mandarić u prosincu je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisao Ugovor o financiranju za Sektor dječjih vrtića.

Riječ je o tipu operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ u provedbi Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Gradu Đakovu odobren je najviši iznos i intenzitet potpore u iznosu od 3.727.000,00 kuna.

Da je Piškorevcima vrtić itekako potreban svjedoči činjenica da je 2018. u odnosu na prošlu 2017. godinu to naselje u plusu za šestero više rođenih u odnosu na umrle. Također, prvorođena beba s područja Grada Đakova u 2019. godini upravo je Lea Šarčević iz Piškorevaca, rođena u rodilištu KBC-a Osijek 1. siječnja u 7 sati i 29 minuta. Kako je malena Lea treće dijete u ovoj obitelji, njezini roditelji temeljem nove Odluke o jednokratnoj novčanoj potpori roditeljima novorođene djece koju je Grad Đakovo donio u okviru mjera pronatalitetne politike moći će dobiti potporu u iznosu od 5.000,00 kuna.

Budući vrtić sadržavat će dvije vrtićke jedinice mješovitog vrtićkog uzrasta, prostor za odgojno-obrazovne, zdravstvene i druge radnike, kuhinjski prostor, prostor za rublje, energetsko-tehnički blok, igralište za djecu te druge prateće sadržaje.

Izvor: Grad Đakovo

Foto: idejno rješenje vrtića