Prošla je godina dana otkako je svoja vrata mališanima otvorio novoizgrađeni dječji vrtić u Piškorevcima. Prvi rođendan ove vrtićke kuće koja djeluje u sastavu Dječjeg vrtića Đakovo proslavila su dječica sa svojim odgajateljicama te ravnateljicom Ambrom Kordić, a u posjeti ima je danas došao i zamjenik gradonačelnika Antun Galić.

U toj vrtićkoj kući djeluju dvije odgojno-obrazovne skupine, mlađa mješovita i starija mješovita, koje u primarnom desetsatnom programu okupljaju oko četrdesetero djece. Uz to u vrtiću se provodi i program predškole koji okuplja 15-ak djece. Dio mališana je i u ranom programu učenja engleskog jezika.

Zamjenik gradonačelnika Antun Galić ponovno je izrazio zadovoljstvo što se na ovaj način podiže standard žitelja prigradskih naselja. Nažalost, svjedočimo smanjenju broja stanovnika u gradu i prigradskim naseljima, što je zahvatilo cijelu RH, no s ovakvim investicijama, rekao je zamjenik Galić, želja je omogućiti mladim ljudima ostanak na našem području. Dodao je i kako se pokazalo da broj mjesta koja nudi Dječji vrtić Đakovo nije zadovoljavajući, naglasivši da izgradnja dječjeg vrtića u Piškorevcima nije zadnja takva investicija na području Grada Đakova te da se uskoro očekuje početak gradnje još jednog dječjeg vrtića u Đakovu.

Isto tako, najavljena je izgradnja dječjih vrtića i u drugim prigradskim naseljima.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo