PREDSTAVLJAMO PIONIRSKU MOMČAD NOGOMETNOG KLUBA “JEDINSTVO” IZ ĐAKOVA KOJA JE PROGLAŠENA NAJBOLJOM MOMČADI ĐAKOVŠTINE U PROŠLOJ GODINI

Ne igraju samo najbolji na terenu, već i najbolji u školi – ističe trener đakovačkih malih nogometaša Pavo Mandarić

ĐAKOVO – Među brojnim sportskim kolektivima Đakovštine koji su prilikom nedavnog izbora najboljih u prošloj godini ušli u uži krug kandidata za tu laskavu titulu, prvo mjesto i pehar “Večernjeg lista”, pokrovitelja te značajne i tradicionalne manifestacije, dodijeljen je najmlađima – pionirskoj nogometnoj momčadi đakovačkog “Jedinstva”. Gotovo svih osam članova posebne komisije dalo je svoj glas ovim dječacima bez obzira što su recimo, rukometaši “Đakova” jesenski prvaci Hrvatske lige – istok, rukometašice na šestom mjestu Druge savezne lige – sjever, karatisti “Đakova” vicešampioni Karate lige Slavonije i Baranje…

“Podatak da smo proglašeni za najbolji sportski kolektiv općine u prošloj godini najveće je priznanje za momčad koju vodim treću godinu i vjerujem da će pehar “Večernjaka” biti za mnoge dječake značajan poticaj na pragu njihove sportske karijere.” – s mnogo zadovoljstva govori Pavo Mandarić trener đakovačkih pionira.

“Mislim da smo naslov potpuno zaslužili jer smo na kraju prošle prvenstvene sezone, i sada nakon jesenskog dijela prvenstva, na čelu ljestvice u konkurenciji Regionalne lige Slavonije i Baranje – jug. Iza sebe smo ostavili pionire znatno poznatijih momčadi “Dinama” iz Vinkovaca, BSK-a iz Slavonskog Broda, “Slavonije” iz Sl. Požege, te sastave iz Županje, Podvinja, Vođinaca. Za momčad je registrirano 25 igrača, a igraju ne samo najbolji na terenu, već i najbolji u školi. O tome strogo vodim računa te moram reći da je prosjek ocjena u školi na polugodištu bio 3,6, a s tim treba biti zadovoljan.” – naglasio je između ostaloga P. Mandarić.

Kao i u svakoj momčadi i tu ima više vrsnih pojedinaca. Tako je Tihomir Češnik sa 16 pogodaka najbolji strijelac, Miroslav Bičanić je zaigrao za selekciju NSH u Rovinju, a Miroslav Žitnjak, Ivan Gadžić i Nedeljko Matković uvršteni su u reprezentaciju Slavonije i Baranje na turniru u Borovu.

Koliko ovi dječaci vole sport za ilustraciju služi i priložena fotografija. I unatoč lošim vremenskim prilikama, snježnim padavinama i debelom snježnom pokrivaču, svi su se odazvali na redoviti trening. Razlog više da će se o mnogima pisati i kasnije.

Autor: I. Lasić