Loading Događaji

« Svi Događaji

17. Tjedan psihologije u Đakovu

15 veljače @ 18:00 - 23 veljače @ 19:00

17. Tjedan psihologije u Đakovu

Ovogodišnji Tjedan psihologije traje od 19. do 25. veljače 2024. godine u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva, ponovno uz moto „Čuvajmo mentalno zdravlje“.

Ovo je deseti đakovački Tjedan psihologije koji će u Đakovu započeti nešto ranije.

17. Tjedan psihologije u Đakovu otvara mlada Maja Marija Muškić, mag. psych. Maja Marija Muškić će u četvrtak, 15. veljače u 18 h u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo održati predavanje na temu „Iza zatvorenih vrata: Analiza doživljene i percipirane stigme u životu obitelji psihijatrijskih pacijenata”. Psiholjupci će saznati duboko ukorijenjene aspekte stigmatizacije koje doživljavaju članovi obitelji povezani s psihičkim zdravljem. Predavanje ima za cilj podići svijest o važnosti razumijevanja stigmatizacije u kontekstu obitelji psihijatrijskih pacijenata te potaknuti dijalog o nužnosti stvaranja suportivnih okruženja kako bismo zajedno radili na smanjenju stigme i promicanju inkluzivnog društva.

U utorak 20. veljače u 18 h u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo Barbara Markovac, psihologinja i edukantica geštalt psihoterapije, donosi temu „Kako postaviti osobne granice?”. Na predavanju će se razgovarati o tome što su granice i koje vrste granica postoje, kako znati da je vrijeme za postavljanje granica, kako postavljamo granice i koji su razlozi nepostavljanja granica.

Kako bi se barem malo doprinijelo mentalnom zdravlju, organizirano je druženje „Kava sa psiholozima“ u srijedu 21. veljače u 18:30 h u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo. Organizatori pozivaju sve koleg psihologe s područja Đakovštine, kao i sve psiholjupce na druženje uz šalicu kave i čašicu razgovora u veseloj atmosferi. Ovo je prilika za susret, razmjenu ideja, mogućnost pitati ono što vas oduvijek zanima iz područja psihologije ili jednostavno doći i podržati Tjedan psihologije i usput se podružiti jer uz kavu nastaju najbolje priče.

Psihologinje iz Dječjeg vrtića Osijek: Zrinka Lovrinčević, Dunja Marincel i Ana Sladoja Kozić će nam u četvrtak 22. veljače u 18 h u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo govoriti o aktualnoj temi „IGRA – najvažniji djetetov posao”. Predavanje će naglasiti važnost i utjecaj igre na psihofizički razvoj djeteta.

Tjedan završavamo u petak 23. veljače u 17 h s predavanjem „Koga više voliš – mamu ili tatu? – razvod braka roditelja u očima djeteta“. Predavanje će održati naša Đakovčanka Maja Galić Bogner, mag.psych. koja će dati odgovore na pitanja poput: “Koje su moguće reakcije djeteta na razvod braka roditelja, ovisno o dobi djeteta?, Koje su posljedice razvoda braka za dijete?, O čemu ovisi prilagodba djeteta na razvod?, Što roditelji mogu učiniti, a što nikako ne bi trebali raditi, kako bi olakšali djetetu prilagodbu?, Koja je uloga Hrvatskog zavoda za socijalni rad?”

Sva predavanja su besplatna i održat će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo. Na službenoj Facebook stranici Tjedan psihologije u Đakovu i Instagram profilu moguće je pratiti najave.

„Nadamo se kako ćete odvojiti vrijeme za sudjelovanje u ovogodišnjem Tjednu psihologije u kojem ćete moći saznati zanimljive, korisne i praktične informacije te steći vještine važne za očuvanje mentalnog zdravlja.“, poručuju organizatorice.

Organizatori: đakovačke psihologinje Marija Jurić i Josipa Hardi u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Đakovo.

 

Izvor|Foto: Tjedan psihologije u Đakovu

Detalji

Početak:
15 veljače @ 18:00
Kraj:
23 veljače @ 19:00
Događaj Categories:
,

Organizator

Tjedan psihologije u Đakovu
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo
Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo
Đakovo, Hrvatska 31400 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u