Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

30. Đakovački bušari

3 veljače - 4 veljače

30. Đakovački bušari_Foto_TZ Grada Đakova

S posebnim zadovoljstvom najavljujemo Vam pokladnu manifestaciju 30. „ĐAKOVAČKI BUŠARI“ koja će se održati 3. i 4. veljače 2024. godine.

I ove godine organizatori 30. „ĐAKOVAČKIH BUŠARA“ su Grad Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova

Đakovački bušari po 30. puta oživljavaju pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice našega grada, a iz Turističke zajednice pozivaju vas da budete dio bušarske povorke i pokladnog veselja te da proslavite s njima 30 godina najveće pokladne manifestacije istočne Hrvatske.

Sama manifestacija sastoji se od „Bušarenja“ – šetnje đakovačkim korzom uz prezentaciju i prodaju tradicionalnih i autohtonih proizvoda, uličnih zabavljača: slikara, žonglera, štulera, klauna (u dopodnevnim satima)  te centralnog događaja: Đakovačkih bušara – Pokladne povorke (u popodnevnim satima) – 3. veljače 2024. Tradicionalno, 4. veljače 2024., planirano je održavanje pokladnog jahanja u Širokom Polju.

U pokladnoj povorci 30. Đakovačkih bušara očekuju se skupine iz cijele Republike Hrvatske. Manifestacija ima i međunarodni karakter uz neizostavne Mohačke buše iz Mađarske i goste iz Slovenije.

„Pozivamo Vas da svojim sudjelovanjem uveličate i proslavite s nama jubilej najveće karnevalske manifestacije istočne Hrvatske.

Dobrodošli u Đakovo, srce Slavonije!“, poručuju iz Turističke zajednice Grada Đakova.

Prijavnica za sudjelovanje na 30. Đakovačkim bušarima – skupine

Uz održavanje poznate pokladne povorke Đakovačkih bušara u slijedećoj godini, na veselje mnogih, nastavlja se i s virtualnim izborompojedinačnih, grupnih i obiteljskih maski/kostima!

Više informacija saznajte ovdje.

 

Izvor|Foto: TZ Grada Đakova

Detalji

Početak:
3 veljače
Kraj:
4 veljače
Događaj Categories:
,

Lokacija

Đakovo
Đakovo
Đakovo, Hrvatska 31400 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u

Organizator

Turistička zajednica Grada Đakova
Pogledajte web stranicu Organizator