Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Đakovo / Bez Granica: Razgovori uz keramiku, gong fu čaj, staklo i umjetnost igle

27 travnja @ 12:30 - 28 travnja @ 12:00

Živi atelje_Foto_Damir Kosir

Živi Atelje DK (Zagreb) i partnerska organizacija ARLA udruga za promicanje urbane kulture (Đakovo) organiziraju cijeli vikend aktivnosti u Đakovu okupljajući ljude oko keramike, stakla, umjetnost igle i gong fu čaja.

*(Bilingual message Croatian and English)

Pridružite nam se na zabavnom vikendu. Dođite na otvorenje i pop-up izložbu ručno rađene keramike i stakla. Naučite od umjetnika o izradi keramike od divlje gline i glazura s raznih lokacija, o umjetnosti igle i izradi staklenog nakita; pridružite nam se na radionici gong fu čaja. Ako tražite idealnu priliku za nova iskustva i spoznaje pridružite nam se u aktivnostima i putovanju. Iako je besplatna, za radionicu gong fu čaja obavezno prijavite svoj dolazak putem maila: [email protected] , broj mjesta za sudjlovanje je ogranicen. Za sve ostale aktivnosti ulaz je slobodan i neograničen.

SAŽETAK RASPOREDA:

Subota / 27.04.24. / IZLOŽBA je otvorena za posjetitelje od 12:30 do 16:30 sati / GONG FU RADIONICA ČAJA od 13:00 do 15:00 sati. (Kontakt za prijave: [email protected]) / Lokacija: Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo, Kralja Tomislava 13, Đakovo

Nedjelja / 28.04.24. / Izlet s našim partnerima za traženje i kopanje lokalne divlje gline ili materijala za izradu glazura do 12:00.

IZLOŽBA

Tijekom prošlih godina članice kolektiva Žene ženama, u Živom Ateljeu DK, izrađuju keramiku. Nekima je to potpuno novo iskustvo i nova vještina koju su prigrlile. Objekti su napravljeni od mješavine različitih glina, uključujući lokalne divlje gline i glazure. Dio keramičkih kreacija funkcionalno su prilagodile za kinesku gong fu tehniku dijeljenja/pripremanja čaja koju su upoznale kroz naše radionice programa Lutajuće umjetnosti-Akademije čaja.

Staklopuhanje je tradicionalni zanat koji polako nestaje u Hrvatskoj. Članice kolektiva Žene Ženama surađivale su s udrugom Stakleni Svijet te usvajale magičnu vještinu koja plamenom oblikuje staklo u nakit i druge predmete.

Umjetnost igle uključuje pletenje, heklanje, šivanje, čipkarstvo. Kroz druženje razmjenjujemo ideje i tehnike kako bi umjetnost igle kreativno kombinirali s drugim vještinama, poput staklopuhanja i keramike.

GONG FU RADIONICA ČAJA

Na radionici isprobajte i naučite kako koristiti gong fu set za čaj (cha shi). Iskusite različite vrste kineskog čaja, družite se uz razgovore o povijesnom, sociološkom, duhovnom i umjetničkom putovanju čaja i ljudi svijetom. Upoznajte žene koje u Zagrebu izrađuju čajno posuđe od mješavine komercijalne i divlje, lokalne gline te prirodnih glazura.

Radionica gong fu čaja je interaktivna i iskustvena.

NAPOMENA za radionicu čaja: Zbog ograničenog broja sudionika, za sudjelovanje se prijavite putem <[email protected]> do PETKA, 26.04. u 21:00 sati.

Molimo rezervirajte mjesto samo ako ste sigurni da ćete moći sudjelovati. Radionica je namijenjena svima – za one koji će prvi put otkriti gong fu ceremoniju čaja, ali i ljudima koji žele unaprijediti znanje gong fu načina dijeljenja čaja.

Posebno zahvaljujemo našoj partnerskoj organizaciji Udruzi ARLA udruga za promicanje urbane kulture.

Sve aktivnosti omogućene su neprocjenjivim trudom i resursima članova/volontera Živog Ateljea DK, te naših partnera kroz nekoliko projekata:

Projekt “Bez Granica: Razgovori uz keramiku, gong fu čaj, staklo i umjetnost igle” omogućen je kroz mrežu Clubture i program Clubture-HR programska razmjena i suradnja uz donacije Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura Nova, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Nacionalne Zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja. Osim izložbi u Zagrebu, kroz naš projekt putovali smo u Karlovac, Osijek, Pakrac, Šibenik, Petrinju, Knin, Sisku, Hrvatskoj Kostajnici i Valpovu (Belišće). Ove godine putujuća izložba i radionica čaja održavaju se u Đakovu, Županju i Rijeci.

PARTNERI — ARLA udruga za promicanje urbane kulture (Đakovo) / Sabor amaterskih kazališta Slavonije i Baranje (SAKSIB) (Županja) / Udruga Kombinat (Rijeka)

Za više informacija o programu Bez granica Živi Atelje DK (http://ziviatelje.dk/…/projects…/no-borders-program/) a za više informacija o njihovom načinu razmišljanja i devet godina postojanja vidi višejezični mozaik https://ziviatelje.dk/en/mosaic/

Izvor: Živi atelje DK
Foto: Damir Kosir

Detalji

Početak:
27 travnja @ 12:30
Kraj:
28 travnja @ 12:00
Događaj Categories:
,

Organizator

ARLA udruga za promicanje urbane kulture
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo
Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo
Đakovo, Hrvatska 31400 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u