Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Dan Srednje strukovne škole Antuna Horvata

26 siječnja @ 09:00 - 16:00

Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo poziva na obilježavanje 137. obljetnice od početka rada Škole (1887.-2024.) i sedamdesetu školsku godina obrazovanja za poljoprivredna zanimanja u sklopu Škole. Program će se održati u petak, 26. siječnja 2024. pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, Osječko-baranjske županije i Grada Đakova. Škola je osnovana 23. siječnja 1887. kao Šegrtska škola. U Školskoj godini 2023./24. Školu pohađa oko 600 učenika u 32 razredna odjela, s 21 zanimanjem u trogodišnjem i četverogodišnjem trajanju.

Program obilježavanja Dana Škole će se održati u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata i Centru za kulturu u Đakovu. Osim bivših i sadašnjih učenika i zaposlenika Škole očekuju se uzvanici i gosti iz redova osnivača i pokrovitelja, iz različitih državnih, županijskih i gradskih institucija, partnerskih škola iz Hrvatske i inozemstva i drugih.

U sklopu programa, u Školi će se otvoriti novouređeni praktikum za CNC-operatere, a potom će se održati dva predavanja. Prvo o školovanju za poljoprivredna zanimanja u Đakovu, a potom će se govoriti o Vatroslavu Doneganiju (Rijeka 1836 – Đakovo 1899), prigodom 125. obljetnice smrti. Riječ je kiparu Strossmayerove katedrale, učitelju risanja i privremenom općinskom načelniku koji je sudjelovao prigodom otvaranja Šegrtske školu u Đakovu 23.siječnja 1887.

U Centru za kulturu u Đakovu će se potom održati svečana akademija na kojoj će se uručiti priznanja najboljim učenicima i razrednim odjelima Škole, nagraditi uspješne na natjecanjima i smotrama te pokazati dio kulturnih aktivnosti škole. Na svečanoj akademiji nastupit će kao gosti mladi tamburaši Hrvatske čitaonice Fischer iz Surčina.

Foto: Srednja strukovna škola Antuna Horvata

Detalji

Datum:
26 siječnja
Vrijeme:
09:00 - 16:00
Događaj Categories:
,

Organizator

Srednja strukovna škola Antuna Horvata

Lokacija

Srednja strukovna škola Antuna Horvata
Srednja strukovna škola Antuna Horvata
Đakovo, Hrvatska 31400 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u