Loading Događaji

« Svi Događaji

Godišnji koncert Tamburaškog orkestra “Rapsodija”

16 lipnja @ 19:00

U nedjelju, 16. lipnja 2024. godine, s početkom u 19:00 sati na ljetnoj pozornici u Semeljcima, održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra Rapsodija kojim će orkestar obilježiti 10 godina rada. Koncert se održava u sklopu Dana Općine Semeljci, koja je ujedno i pokrovitelj koncerta.

Na koncertu ćemo moći poslušati izvedbe s njihovih do sada objavljenih albuma “Balada o tamburi” i “Tambura Beat”, a kao gosti na pozornici pridružit će im se brojni solisti, Željko Ergotić, Stjepan Jeršek Štef i drugi.

Nakon nastupa Rapsodije i vokalnih solista, na istom će mjestu svoj koncert održati legende hrvatske tamburaške glazbe, Najbolji hrvatski tamburaši.

Tamburaški orkestar Rapsodija djeluje od 2013. godine, kada je osnovan kao Tamburaški orkestar Općine Semeljci te konstantno okuplja više od 30, uglavnom mladih članova, zajedno s nekoliko provjerenih, iskusnih glazbenika. Kroz godine stekli su status jednog od najboljih tamburaških orkestara u Hrvatskoj te nastupili na brojnim festivalima, s kojih se uredno vraćaju kao jedni od nagrađenih. Nastupali su diljem Lijepe naše, ali i u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji, Francuskoj, Italiji i Bugarskoj.

Repertoar na njihovim nastupima zaista je širok i raznolik, od narodnih pjesama, plesova, crkvene i narodne glazbe, preko poznatih brojeva filmske i klasične glazbe pa sve do suvremene zabavne glazbe.

Ovaj tamburaški orkestar poznat je i po brojnim obradama koje možete poslušati na njihovom YouTube kanalu, a obrada svjetskog hita Bohemian Rhapsody u travnju prošle godine izazvala je pažnju medija iz čitave regije.

Prošle su godine promijenili ime u Tamburaški orkestar Rapsodija pod kojim od tada nastupaju.

Igor Kretonić
Foto: Tamburaški orkestar Rapsodija/Adriana Lončarević

Detalji

Datum:
16 lipnja
Vrijeme:
19:00
Događaj Categories:
,

Organizator

Tamburaški orkestar Rapsodija
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Semeljci
Semeljci
Semeljci, Hrvatska 31400 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u