Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Predstava – Čudo u Poskokovoj Dragi

9 svibnja @ 20:00

€7
Čudo u Poskokovoj Dragi

Kojim će nas Čudom u Poskokovoj Dragi Ante Tomića nasmijati slavonski kazalištarci i redatelj Marko Sabljaković?

Nakon što ostane sam s trojicom (u izvornoj inačici četvoricom) sinova poslije smrti voljene supruge, Jozo Poskok daje sve od sebe kako bi im nadomjestio svu ljubav svoga svijeta Divljeg zapada, negdje u gori, u Poskokovoj Dragi gdje se i vukovi smatraju prvim susjedima, dobro došlim na svaki ručak koji svojim rukama spravi voljenoj obitelji, njegujući pri tom svoju vrlo kreativnu zatucanost. Baš kada u svojoj izbi zatoči inkasatoricu koja je bezobzirno čak drugi put u trideset godina došla naplatiti struju koja se, naravno, od takvog gorskog kauboja ne može naplaćivati, najstarijem će se sinu Krešimiru pomutiti pamet neobjašnjivom željom za supružnicom u životnome potoku. Nevjerojatno, ali najstariji je sin Poskok (kojega će otac pokušati urazumiti da žena samo zlo može donijeti) odlučio boriti se, ni više ni manje nego za ljubav… žene. Koje će zgrade stradati, čije će glave otpasti, koja će vjenčanja propasti samo zbog neobjašnjive želje za ženskom rukom u kući i zajedničkom životnom potoku, saznat ćemo smijući se umijeću naših slavonskih kazalištaraca.

Ne smijemo se jednako i ne smijemo se istomu. Što je prevagnulo iz Tomićeve trpeze smijeha i satire, što li će nam kazalištarci ovaj put naglasiti? Možda onu grotesknu zatucanost koja ne može prihvatiti najjednostavnije civilizacijske dužnosti kao što je, primjerice, plaćanje struje? Možda prividnu preuzvišenost ljudi na kupljenim funkcijama? Onaj smiješni otklon od ženskih polovica koji je u određenim situacijama, mjestima i vremenima bio sveta dužnost samoprozvanih muškaraca? Što li će nas nasmijati? Ne nasmijava nas jednako.

Koprodukcija: Kazalište “Mika Živković” Retkovci i Slavonski putujući teATAR
Režija i adaptacija teksta: Marko Sabljaković
Dramatizacija: Željka Udovičić Pleština
Scenografija: Dražen Matijašević
Izrada scenografije: Stolarski obrt „Mikuš“ Ivankovo, Dražen Matijašević, Ida Klarić, Branka Krvavac
Izbor kostima: Ida Klarić (kostimi korišteni iz fundusa Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku)
Rasvjeta i ton: Matej Živikić i Martina Šarić
Suradnik za rasvjetu i ton: Dražen Bulat
Izbor glazbe: Marko Sabljaković, Tihomir Ivanetić
Obrada tona: Rockoko Studio, Dražen Bulat
Šminka: Dijana Ivkov

Uloge: Jozo Poskok (Antun Brajković), Krešimir Poskok (Bruno Andrijanić), Branimir Poskok (Nikola Ugarković), Domagoj Poskok (Hrvoje Levaković), Lovorka (Josipa Jurković), Goran (Zdravko Šinjori), policajke (Gordana Ivančević, Željka Rogić, Ljiljana Šunjić), Mirta (Nikolina Benačić), Mirna (Emily Bagarić), Bosa (Anita Filipović), Rosa (Mirela Kovačić), Mila (Dijana Ivkov), Kultura (Dunja Šaran), Seka (Ena Mlinarić), konobarica (Ljiljana Vendl), vlč. Stjepan (Nikola Šuća), Zora (Dijana Ivkov), kamerman (Željka Rogić)

Trajanje: 90 minuta

Predstava nije primjerena osobama mlađim od 16 godina!

Detalji

Datum:
9 svibnja
Vrijeme:
20:00
Cijena:
€7
Događaj Categories:
,

Organizator

Centar za kulturu Đakovo
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Centar za kulturu Đakovo
Centar za kulturu Đakovo
Đakovo, Hrvatska 314000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u