Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Predstava – Ježeva kućica

20 veljače @ 18:00 - 20:00

€4
Ježeva kućica

Jedna od najljepših priča u stihu za male i velike zasigurno je Ježeva kućica, autora Branka Ćopića, najdugovječnija slikovnica u Hrvatskoj i šire, koja spada u djela koja ostaju upamćena tijekom cijeloga života, a čiji se stihovi često citiraju i lako prepoznaju. Ježeva kućica nosi jednostavnu i jasnu pouku kako treba voljeti i čuvati vlastiti dom. Predstavu nastaloj prema ovom klasiku, u režiji Helene Petković, a prema dramatizaciji i dramaturgiji Filipa Jurjevića, Kazalište Trešnja izvest će u đakovačkom Centru za kulturu.

Predstava prati Ježa koji živi mirno u svijetu šume u kojem obitavaju ludi i igrom zaneseni Svinja, Medo, Sova, Vuk, Lija i Zec. Svi oni se zainteresiraju za Ježa koji od njih odudara jer je samozatajan i jer od njih ne traži ništa, zadovoljan s onime što ima. Drugim životinjama on postaje predmetom čuđenja, postaje im enigma i oni ga prate i slijede u pokušaju da shvate što je to što Jež zna, a što njima izmiče. Ova adaptacija književnog klasika pažnju obraća ne samo na kanonski narativ već i na razigravanje i razumijevanje bogatog svijeta šumskih likova, razumijevanje njihove pozicije i promatranje centralne figure, Ježa, kroz njihove oči. Što je to zadovoljstvo i kakve veze s tim, u svijetu koji nas uči suprotnom, ima skromnost? Kroz oči Lije, Svinje, Mede, Sove i Zeca ova adaptacija trudi se iznova, iz novog kuta, kroz igru, pjesmu i ples, sagledati odavno upisane vrijednosti. Što ježeva kućica znači danas i kakvu pouku od Ježa hrabrog lovca možemo izvući? Kako u ovom vremenu, bržem i zahtjevnijem no ikad, možemo naučiti biti mirni i zadovoljni? Odgovore potražite u predstavi Ježeva kućica!

Ježurku Ježića utjelovit će Silvio Mumelaš, u ulozi Lisice Mice nastupa Karla Brbić, kao Poštar Zec Luka Bulović, u ulozi Vuka je Matija Čigir, u ulozi Divlje svinje je Radovan Ruždjak, u ulozi Mede je Tvrtko Jurić, a u ulozi Sove Hrvoje Barišić.

Predstavu je režirala Helena Petković prema dramatizaciji i dramaturgiji Filipa Jurjevića. Scenografiju i projekcije osmislio je Ivan Lušičić Liik, kostime je osmislila Tea Bašić Erceg, scenski pokret i koreografiju osmislile su Matea Bilosnić i Andreja Jandrić, rasvjetu oblikuje Vesna Kolarec, a autor glazbe je Damir Šimunović.

 

Izvor: Centar za kulturu Đakovo
Foto: Kazalište Trešnja

Detalji

Datum:
20 veljače
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Cijena:
€4
Događaj Categories:
,

Organizator

Centar za kulturu Đakovo
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Centar za kulturu Đakovo
Centar za kulturu Đakovo
Đakovo, Hrvatska 314000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u