Iako će ova godina biti zapamćena po povijesnim odlukama u sportu kojega je prouzrokovala pandemija korona virusa, bivši đakovački rukometaš Domagoj Duvnjak zasigurno će je pamtiti kao jednu od najuspješnijih.

Naime, početkom godine Duvnjak je bio glavni igrač hrvatske reprezentacije koja je na Europskom prvenstvu u Austriji i Švedskoj osvojila drugo mjesto i time nastavila uspješan niz „kauboja“. Na prvenstvu hrvatskom kapetanu pripala je i najvrijednija pojedinačna nagrada – proglašen je najboljim igračem prvenstva.

U njemačkom prvenstvu vodio je svoj Kiel do naslova njemačkoga prvaka. U trenutku kada je Njemački rukometni savez donio odluku da se prvenstvo prekida, Kiel je bio na prvom mjestu s dva boda više od Flensburga (44). Odluka njemačkoga Saveza je da se priznaju rezultati odnosno da je Kiel, nakon pet godine, ponovo prvaka Njemačke.

Osim toga, odlukom trenera, čelnika klubova i navijača, Duvnjak je proglašen i za najvrijednijega igrača Bundeslige u sezoni 2019./20.

I na privatnom planu Domagoj Duvnjak pamtit će ovu 2020. godinu. Naime, prije desetak dana postao je ponosni otac maloga Šime. Ovim putem, čestitamo Domagoju i supruzi Luciji.

Autor: Miro Šola